Risale Haber-Kurban Bayramı, Almanya'nın çok sayıdaki kentinde de coşkuyla kutlandı. Başkent Berlin'de yaşayan Türk vatandaşları, Bayram namazını kılmak için camilere akın ederken onlara Almanlar da eşlik etti.
Özellikle Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Schramma'nın, Merkez Camii’ne giderek vatandaşlarla bayramlaşması byük bir sevinçle karşılandı.
Hürriyet Almanya baskısında yer alan habere göre Başkan Fritz Schramma, camide vatandaşlara Türkçe olarak 'Bayramınız kutlu olsun' derken, camiye gelerek cemaatle birlikte olmaktan ve onlarla bayramlaşmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Yeniden inşa edilecek Merkez Camii’ne bundan sonra daha sık geleceğini ifade eden Schramma, 'Bayram vesilesiyle buradan herkese huzur, mutluluk, barış dolu günler diliyorum. Bayramınız kutlu olsun' dedi. DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan da Schramma’nın bu mutlu günde yanlarında olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.