Aleviler tek çatı altında birleşti

Ankara'da toplanan Alevi federasyonları, dernekleri ve kanaat önderleri, 'Alevi Birlik Platformu'nu kurdu.

OKTAY MEHMET'in haberi

24 kişilik yönetim kadrosu oluşturulan platformun amacı ise tek ses ve güçlü bir lobi olmak. Platform Aleviler hakkında alınan tüm kararları yakından takip edecek

Alevi Birlik Platformu Ankara'da kuruldu. Türkiye ve Avrupa'dan Federasyonlar, vakıf, dernek temsilcileri, bilim adamları ve Alevi kanaat önderleri, Ankara'da biraraya geldiler. Toplantı sonunda güç birliği yapılması ve Alevi Birlik Platformu'nun kurulmasına karar verildi. Platform çalışmalarını yürütmek için 24 kişilik bir yönetim kadrosu oluşturuldu. Toplantıda platformun işlevi ve çalıyma alanları da belirlendi. 

BEKLENTİLER YÜKSEK

Alevi Birlik Platformu'nun toplantısına katılan Ehl-i Beyt Vakfı Onursal Başkanı Fermani Altun, Türkiye'de Alevilerin sorunlarının giderek gündemden düştüğünü belirterek, "Aleviler her alanda dışlanma ile karşı karşıya. Alevilerin yeni Anayasa'dan ciddi beklentileri var' dedi. Alevilerin tek ses ve güçlü bir lobi olarak Türkiye genelinde Alevi Birlik Platormu'nu oluşturduklarını kaydeden Fermani Altun, bundan sonra kendileri ile ilgili alınacak kararların platform tarafından yakından takip edileceğini söyledi.


Platformun birinci görevi bilgilendirmek

Alevi federasyon ve derneklerinin üst düzey temsilcilerinin katıldığı toplantıda alınan kararlar şöyle sıralandı:

* Alevi toplumunun geçmişten günümüze sorunları artarak büyümektedir.

* Sorunların, vatandaşlarımıza neden çözülmediğini tam olarak aktarılmadığını düşünüyoruz.

* Bütün Alevi camiasına çatı oluşturacak olan Alevi Birlik Platformu'nun birinci hedefi vatandaşlarımızın bütününü ayrıntılı bir şekilde bilgilendirmek olacaktır ve Alevi Bektaşi toplumunun süre gelen sorunlarını, istek ve taleplerini platformumuz aralıksız çalışarak çözme yoluna gidecektir.

* Platformumuz Genel Merkezi Ankara'da olup Türkiye'nin her yerinde temsilciliklerimiz kurulacaktır.

* Yeni Anayasa hazırlanması sürecinde da Alevi vatandaşların sorunlarına yönelik çözümlerin yer alması için önerilerini ve taleplerini ilgili makamlara sunacaktır.

* Yakın zamanda platformumuz Ankara'da çok geniş katılımlı bir toplantı düzenleyecek. Bu toplantıya bütün vatandaşlarımız, alevi sivil toplum kuruluşlarımız davet edilecektir.

yenişafak

Güncel Haberleri