Ali Remzi'nin haberi
Bad Kreuznach Alevi Kültür Merkezi, Muharrem ayı orucunun bitmesi dolayısıyla cem töreni düzenlendi. Törene Almanya Alevi İslam Birliği Başkanı Alişan Hızlı, dedeler ve vatandaşlar katıldı. Alişan Hızlı, bu yıl Türkiye'den gelen 16 dedenin katılımıyla yıllarca ihmal edilen bir hizmetin mümkün hale geldiğini dile getirdi.
2000 yılından beri bir 'Ali'siz Alevilik' ve 'İslamsız Alevilik' furyasının devam ettiğine işaret eden Hızlı, bu gidişatın önüne geçmek için yeni bir oluşumla Alevi İslam inancını yaşatmanın mücadelesini verdiklerini vurguladı. Bad Kreuznach Alevi Kültür Merkezi'nin bu yapılanmanın bir örneği olduğunu belirten Almanya Alevi İslam Birliği Başkanı, vatandaşlardan bu kuruma sahip çıkmalarını ve gençlere kültürlerinin aktarılması için gayret göstermelerini istedi.
Yasal haklarını almak için uğraş verdiklerini belirten Hızlı, siyasi rant için Alevi toplumunun istismar edildiğini, mücadelelerinin bu istismarlara karşı da devam edeceğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından düzenlenen cem töreninde Hz. Hüseyin için mersiye okuyan cemaat gözyaşı döktü. Törende gençler semah dönerken, dernek lokalinde lokma ve aşure de ikram edildi.