ALES ile ilgili 20 bin akademisyen hakkında inceleme başlatıldı

FETÖ'nün soru hırsızlığı, akademik personel alımı için yapılan "ALES"e de uzandı. 20 bin akademisyenle ilgili inceleme başlatıldı

Savcılık, 2005-2013 yılları arasında yapılan; Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nı incelemeye aldı.

Akademik personel alımı için yapılan sınavda FETÖ izine rastlandı. Bu dönemde yapılan 16 sınava ait tüm soruların ele geçirildiği ve örgüt mensuplarına dağıtıldığı belirlendi.

Bu 8 yıllık dönemde, 27 bin kişi üniversitelerde kadro aldı. 20 bin kişinin sınavının şüpheli olduğu ortaya çıktı.

Tüm sınavlar mercek altında

Sadece ALES değil şüphelilerin girdikleri tüm sınavlar mercek altında.

Savcılık incelemesi sürerken, ÖSYM de 2004-2014 yılları arasında yapılan sınavlar için düğmeye bastı.

Yüksek puanla devlet kurumlarına yerleşen kişileri incelemeye aldı. Bu kapsamda 20 bin ALES şüphelisi, "eşdeğer" sınavla araştırıldı.

Şüphelilerin yabancı dil seviyesi ölçüldü

O sınavla aralarında "yardımcı doçent" ve "doçent" unvanlı akademisyenlerin de bulunduğu şüphelilerin yabancı dil seviyesi ölçüldü.

Şüphelilerin birçoğunun söz konusu sınavda başarılı olamadığı ortaya çıktı.

Hatta hiç bilmediği dilden daha önce yüksek puan alanların olduğu da görüldü.

TRT HABER

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri