Adalet Komisyonunda '15 Temmuz' konuşuldu

TBMM Adalet Komisyonunda, Adalet Bakanı Bozdağ, Komisyon Başkanı İyimaya ile milletvekilleri, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili görüşlerini açıkladı.

TBMM Adalet Komisyonu, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı görüşmek üzere, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında toplandı.

Komisyonda söz alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Komisyon Başkanı İyimaya ile milletvekilleri, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili görüşlerini açıkladı. İyimaya, bu toplantının, 15 Temmuz felaketinden sonraki ilk oturum olduğunu söyledi.

İyimaya, 15 Temmuz'un, Sevr sayıklamasından kurtulamayan ikiyüzlü Batı'nın suçüstü hali olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz, yedi düvele diz çöktüren Çanakkale ve Kurtuluş ruhunun ansızın dirilmesidir. 15 Temmuz, darbe ve işgal çapulcularının, bütün renk ve farklarıyla bir olmuş millet tarafından meydanlarda boğulmasıdır. 15 Temmuz, içimizdeki hainlerin milli irade ateşinde kavrulmasıdır. 15 Temmuz şehitler, gaziler ve demokrasi günüdür. 15 Temmuz büyük arınmadır, pişmanlık ve kopuş fırsatıdır, geleceği inşa buyruğudur. 15 Temmuz, ilahi yardımın ve gayretullahın vatanımıza tecelli ettiği bir kutsal zamandır."

"Bugüne kadar görülmedik birliktelik ortaya koydu"

Adalet Bakanı Bozdağ ise 15 Temmuz'un seçilen Cumhurbaşkanına, Meclise, Hükümete, Anayasa'ya, hukuk devletine, milli iradeye ve demokrasiye yapılan silahlı ve kanlı bir darbe teşebbüsü olduğunu söyledi.

Bu saldırının aynı zamanda "Türkiye'yi işgal, bölme, rejimi değiştirme, ülkeyi iç çatışmaya ve kaosa sürükleme girişimi", Türkiye'nin 100 yılda elde ettiği kazanımları 100 yıl geriye götürme çabası olduğunu ifade eden Bozdağ, Türk milletinin darbe girişimi karşısında, bugüne kadar görülmedik birliktelik ortaya koyduğunu vurguladı.

Bozdağ, "kamudaki ayıklanma" ile ilgili olarak, "Hiçbir demokratik hukuk devleti, kamu içerisinde terör örgütleriyle irtibatlı olan kişileri çalıştırmaz. Pek çok yerde FETÖ kurucu ve yöneticisi, teröristbaşı Gülen'in talimatlarıyla neler yaşandığını hep beraber gördük. Pek çok ifadeler ve itiraflar var. Bunlara baktığınızda yargıda, orduda işleyişin nasıl olduğunu gördüğünüzde insan ürperiyor. Bu durumda bizim tedbir almamız ve devleti teröre hizmet edenlerden ayıklamamız son derece önemlidir. Sadece FETÖ üyeliği, irtibatı olanların değil bölücü terör örgütü PKK üyeliği ve irtibatı olanların da devletten temizlenmesi gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

KHK'lerin aleni olduğunu, her şeyi şeffaf bir şekilde yaptıklarını belirten Bozdağ, KHK'leri Meclise getirerek milletvekillerinin denetimine açtıklarını kaydetti.

"O gece vatana ve millete ihanet edildi"

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye'nin 15 Temmuz'da en karanlık gecelerinden birisini yaşadığını belirtti.

O gece vatana ve millete ihanet edildiğini vurgulayan Tunç, "Millete duydukları düşmanca hislerin göstergesi olarak, Cumhurbaşkanı hedef alınmış, tarihinde ilk kez Gazi Meclis bombalanmıştır. Cumhurbaşkanı ile Başbakanın yaptığı çağrılara uyan milletimiz tanklara, uçaklara göğsünü siper etmiş ve darbe girişimini başarısız kılmıştır. Bu herhangi bir kesimin değil hepimizin zaferidir." ifadesini kullandı. 

"Meclise, milli iradeye yapılmış saldırıdır"

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, "Türkiye'de darbe dönemleri kapanmıştır diyorduk ama kapanmadığını 15 Temmuz gecesi çok acı bir şekilde gördük. Türk demokrasisi ile parlamenter sisteme karşı yapılmış bir saldırıdır, Türkiye'de demokratik ortamda yaşama arzusunu dile getiren herkese karşı yapılmıştır. Meclise, milli iradeye yapılmış saldırıdır." diye konuştu.

HDP Bitlis Milletvekili Irgat

HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, hep 15 Temmuz darbe girişiminin konuşulduğunu ama esas olarak 15 Temmuz sonrasında yaşananların konuşulması gerektiğini söyledi.

Darbe ile mücadele adı altında yanlışlıklar yapıldığını iddia eden Irgat, "15 Temmuzdan sonra Türk siyasi tarihinin kendisini bir kez daha gözden geçirmesi gerekiyor. Onbinlerce memur işten atıldı, cezaevlerinde yüzlerce ihlal söz konusu. 15 Temmuz sonrasında yaşananlar hukuksuzlar da darbedir. Muhalif, Hükümete yakın durmayan her kesim susturulmaya çalışılıyor." diye konuştu.

"15 Temmuz yeni bir kıyım denemesiydi"

MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, 15 Temmuz'un, yeni bir kıyım denemesi olduğunu söyledi.

O gece milletin silahının millete çevrildiğini belirten Adan, "Meclis, emniyet, istihbarat, Genelkurmay ile sivil ve masum vatandaşlara yönelik çok ağır silahlarla kalkışma yaptılar. 15 Temmuz'da son nefesimizi vermemizi beklediler. Onlar, yaratılmışların en alçağıydılar." dedi.

AA

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri