ABD öfkeyi dindirmeye çalışıyor

ABD yönetimi, Obama ve Clinton'ın yer aldığı reklam filmlerini yayınlamaları için, Pakistan televizyonlarına 70 bin dolar ödedi

ABD yönetimi, California'da çekilen İslam karşıtı filmin yol açtığı protestoları ve öfkeyi dindirmek amacıyla, Pakistan televizyonlarına, ABD Başkanı Barack Obama ve Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın yer aldığı reklam filmlerini yayınlamaları için 70 bin dolar ödedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, paranın ABD'nin İslamabad Büyükelçiliği kanalıyla ödendiği ve 30 saniye süren, İngilizce yayınlanan, ancak Urduca alt yazılı olan reklam filmlerinde, Obama ve Clinton'ın, filmin içeriğini reddettikleri, ABD hükümetinin filmle hiçbir bağlantısının olmadığı ve ABD'nin tüm dinlere hoşgörü kültürüne sahip olduğu yönünde mesajlar verdikleri belirtildi.

Yeni Şafak

Dünya Haberleri