ABD, Küba ile ilgili "kalıcı" bir karar aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, gelecek haftadan itibaren Küba'nın başkenti Havana'da bulunan büyükelçiliğindeki görevlilerin sayısını kalıcı olarak en düşük seviyede tutacağını açıkladı.

ABD, Ekim 2016'da Havana'daki büyükelçilik çalışanlarının sayısını en düşük seviyeye çekme kararının kalıcı olarak devam ettirileceğini aktardı.

Açıklamada, "5 Mart'tan itibaren kalıcı olarak yeni görevlendirme işleme geçecek." ifadeleri kullanıldı.

Kararın, Havana'daki büyükelçilik görevlilerine yönelik henüz sebebi bilinmeyen saldırıların ardından alındığı belirtilen açıklamada, "Elçilik, 'eşlik edilmeyen makam' olarak hizmetine devam edecek." değerlendirmesinde bulunuldu.

Görevliler, ailelerini Küba'ya götürmeyecek

Açıklamada, elçilikte çalışan görevlilerin de ailelerini Küba'ya götürmeyecekleri kaydedildi.

Küba'daki ABD Büyükelçiliği çalışanlarına yönelik "gizemli saldırılar" yaşandığı iddia edilmiş ve diplomatlarda hafif beyin travması, sağırlık, baş dönmesi ve mide bulantısı gibi sorunlar baş göstermişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ekim 2016'da Havana'da görevli çalışanların ailelerinin ülkeyi terk etmeleri emrini vermiş ve görevli sayısını yasalar gereği 6 aylığına düşük seviyeye çektiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Dünya Haberleri