Abbas'tan taviz yok mesajı

Ramallah'ta halka hitap eden Filistin lideri Abbas, barış müzakerelerinde Filistin'in haklarından taviz vermeyeceklerini belirtti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, barış müzakerelerinde Filistin'in temel haklarından taviz vermeyeceklerini belirtti. 

Ramallah'taki başkanlık merkezi Mukataa önünde kalabalık bir gruba hitaben konuşma yapan Mahmud Abbas, ABD'deki temaslarına işaret ederek, "Biz sözümüze bağlı olarak gittik ve geldik. Kardeşlerim, Allah'ın izniyle zaferin bizden yana olduğu konusunda rahat olun" dedi. "Emaneti" muhafaza ettiklerini ve ondan vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Abbas, "Siz tüm olanlardan ve şartlardan haberdarsınız. Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

AA muhabirine konuşan Fetih Hareketi yetkililerinden Cemal Nezzal de, Washington'daki görüşmeler sırasında Filistinli liderlerin, Filistin halkının haklarından taviz içeren hiçbir öneriyi kabul etmediğini belirtti.

Abbas'ın ABD ziyaretinde kendisine eşlik eden heyette yer alan Muhammed İştiyye ise görüşmeler hakkında açıklama yapmadı.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, pazartesi günü ABD Başkanı Barack Obama ile Washington'da biraraya gelmiş, görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmamıştı.  

AA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Dünya Haberleri