6 ildeki orman yangınında 700 hektar alan kül oldu

Orman yangınları açısından önceki yıllara göre daha sakin yaz ayları geçerken dün 6 ayrı ilden yangın haberleri geldi.

İstanbul, Mersin, Bilecik, Balıkesir, Muğla ve Hatay'da birbirine yakın zamanlarda çıkan yangınlarda yüzlerce kızılçam ormanı kül oldu. Hatay ve Bilecik'teki ormanlardaki yangınlar rüzgârın da etkisiyle kontrol altına alınamadı.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde çıkan orman yangını gece geç saatlere kadar büyüyerek devam etti. Yangında 200 hektarlık alan kül olurken, alevler 3 yerleşim yerini de tehdit etti. Antakya Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, yangının 8 ayrı noktada birden kasten çıkarıldığını saptadıklarını söyledi. Yangını söndürmek için 3 helikopter, 2 yangın söndürme uçağı, 40 arazöz ve çok sayıda personel, çalışma gerçekleştirdi.

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde çıkan orman yangını ise 100 hektarlık alanda etkili olurken, yangın, gecenin ilerleyen saatlerine kadar kontrol altına alınamadı. Balıkesir'in Havran ilçesi yakınlarında meydana gelen orman yangınında alevlerin ortasında kalan 10 binlerce arı, kaplumbağa ve çekirge, alevler arasında kül oldu. Mersin'in Anamur ilçesinde çıkan orman yangınında yaklaşık 100 hektarlık orman yanarak zarar gördü. Yangında Ayşe Şimşek'e ait ev yanarak tamamen kullanılamaz hale geldi.

Cihan

Güncel Haberleri