2019 ALES son başvuru tarihi ne zaman?

ALES İlkbahar Dönemi başvuruları geçtiğimiz günlerde başladı. Üniversitelerde kariyer yapmayı düşünenlerin gireceği 2019 ALES son başvuru tarihi merak konusu oldu.

ALES başvuruları tüm hızıyla devam ediyor. Üniversitelerde yüksek lisans yapmak isteyenler heyecanla 2019 ALES İlkbahar hazırlıklarını sürdürüyor. Peki 2019 ALES son başvuru tarihi ne zaman? ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzun içinde ALES son başvuru tarihi araştırılıyor. 

2019 ALES SON BAŞVURU TARİHİ

5 Mart 2019 tarihinde başlayan başvurular bugün de sürüyor. 2019 ALES Başvuruları 13 Mart 2019 Çarşamba günü sona erecek. Sınav ise 5 Mayıs 2019 tarihinde.

ALES Başvuruları ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden aday şifresi ile yapılıyor. Sınav ücreti ise başvurudan sonra ödeniyor. Sınav ücretini ya belirlenen bankalar üzerinden veya ÖSYM'nin ödeme sistemi üzerinden 'ÖDEMELER' kısmı sayesinde yapabilirsiniz.

2019 ALES BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

5 Mayıs'ta yapılacak ALES İlkbahar Dönemi başvurusunu ÖSYM'den yaptıktan sonra ödeme yapmanız gerekmektedir. ALES için belirlenen sınav ücreti ise 120 TL'dir. Eğer geç başvurulara kalırsanız bu ücret 180 TL olmaktadır.

Başvuru yapıp ödeme yapmayan adayların sınava girme hakkı olmamaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bilgi Bankası Haberleri