Oktay Mehmet'in haberi;
112'yi en fazla meşgul edenler ise cihazların çalışıp çalışmadığını test etmek isteyen telefon tamircileri.
Merkezi Şirinevler'de bulunan 112 Acil Ambulans Çağrı Merkezi'ne her gün ortalama 90 bin telefon geliyor. Ancak, gelen telefonların yüzde 80'nin sağlık hizmetleri ile yakından uzaktan ilgisinin olmaması çalışanların işini zorlaştırıyor. Bu konudan en büyük sıkıntıyı 112 Acil İstanbul İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Fatih Sabuncu ve ekibi yaşıyor. Dr. Fatih Sabuncu, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni her gün onlarca kişinin en az 5-10 kez aradığını ifade ederek, daha sonra bu numaralara geri döndüklerinde, 'Müdür bey vallahi çocuğum bilmeden aramış özür dileriz' cevabını aldıklarını söyledi.
Maalesef ev hanımlarının gün içinde iletişim aracı olan telefonları çocuklarının oyun aracı olarak kullanmalarına müsaade ettiklerini belirten Sabuncu, 'Çocuk rastgele elindeki telefonun tuşlarına basarak çağrı merkezimizi düşürüyor. Bu durum o anda durumu acil olan bir hastanın çağrı merkezimize ulaşmasını engelliyor' dedi.
EV HANIMLARI DİKKAT ETSİN
Sabuncu, buna rağmen gereksiz arama yapan numaraları bir gün gerçekten 112 Acil Ambulansına ihtiyacı olabileceğini düşünerek, engellemediklerini ifade etti. Dr. Sabuncu, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni gereksiz arayan meslek gruplarının başında telefon tamircilerinin geldiğini söyledi. Sabuncu, telefon tamircilerinin telefonun çalışıp çalışmadığını, Ambulans Çağrı Merkezi'ni arayarak test ettiklerini ifade etti.
Yeni Şafak