Senegalli Müslümanların hac heyecanı

Senegalli Müslümanların hac heyecanı

Hac farizasını yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gidecek Senegalli Müslümanlar için geri sayım başladı.

Hac farizasını yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gidecek adaylar için geri sayım başladı. Senegal'den bu yıl 10 bin 500 kişinin kutsal toprakları ziyaret etmesi bekleniyor.

Senegal Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Saliou Bamar Ndiaye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk hac kafilesinin 7 Eylül itibarıyla Medine'ye intikal etmek üzere yola çıkacağını belirtti.

Kutsal topraklardan dönüşlerin 2 Ekim'de başlayacağını ifade eden Ndiaye, ilk hac kafilesinin Dakar Leopold Sedar Senghor Havalimanı'ndan uğurlanacağını dile getirdi.

Geçen yıl kontenjan dolmadı

Hac ve Umre Hizmetleri İdare ve Finans İşleri Müdürü Şeyh Abdou Ndiaye ise bu yıl Senegal için 10 bin 500 kişilik kontenjan ayrıldığını kaydetti. 

Ndiaye, bunlardan 8 bin 500 kişinin şirketler aracılığıyla, kalan 2 bin kişilik kısmın ise devlet organizasyonuyla hacca gideceğini ifade etti. Ndiaye, havalimanında kurulan çadırda Senegallilerin, doktor muayenesinden geçirildiğini, aşılarının yapıldığını, hayatı boyunca hiç nüfus cüzdanına sahip olmayanlar için kimlik ve pasaportların çıkarıldığını söyledi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.