'Semazen' robotlar yarışıyor

'Semazen' robotlar yarışıyor

11. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı Robot Yarışması'nda, insansız haberleşme sistemleriyle donatılan 172 "semazen" robot yarışıyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca, bu yılki ana teması "Mevlana", sloganı da "Ahican Hoşgörü Kenti Konya'da" olarak belirlenen 11. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Robot Yarışması'nda, insansız haberleşme sistemleriyle donatılan 172 "semazen" robot yarışıyor.

"11.Uluslararası MEB Robot Yarışması"nın açılışı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK iş birliğiyle Konya Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Spor Salonu'nda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla yapıldı.

391 okuldan 3 bin 240 öğrenci ve öğretmenin yer aldığı yarışma kapsamında, "Temalı", "Çizgi İzleyen", "Hızlı Çizgi İzleyen", "Sumo", "Mini Sumo", "Robotino (Hareketli Robotlar)" ve "Serbest Proje" kategorilerinin yanı sıra bu yıl "İnsansız Hava Aracı (Mini Drone)", "İnsansı Robotlar", "Endüstriyel Robotik Kol", "Tasarla-Çalıştır" ve "Yumurta Toplama (Caretta Caretta)" kategorilerinde toplam 2 bin 834 robot performans sergileyecek.

Üç gün sürecek yarışmada Türkiye, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, Kırgızistan, KKTC, Makedonya, Panama, Romanya, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna ve Yunanistan'dan ekipler yer alacak.

Bu yılki ana teması "Mevlana" olarak belirlenen yarışmada, 86 takım tarafından, endüstri 4.0 yaklaşımıyla geliştirilen ve insansız haberleşme sistemleri ile donatılan 172 "semazen" robot yer alıyor. Robotlar, Mevlana'nın doğduğu Belh şehrinden Konya'ya uzanan yolu temsil eden platformda, dört aşamalı görevi tamamlamak için performans sergiliyor.

Mevlana'nın öğütlerini de en kısa sürede ekrana taşıyabilen robotlar, bir üst tura çıkıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.