Selvi'den Menderes'in idamını savunan Perinçek'e: Utanmıyor musun?

Selvi'den Menderes'in idamını savunan Perinçek'e: Utanmıyor musun?

Son günlerde medyanın gözdesi olarak hemen her gün canlı yayına çıkartılan Doğu Perinçek, kanlı 27 Mayıs darbesini ve idamları savundu

RİSALEHABER

27 Mayıs darbesi ile Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın idamını savunan Doğu Perinçek'e ağzının payını gazeteci Abdülkadir Selvi verdi.

Ahmet Hakan'ın CNN Türk'teki Tarafsız Bölge programında 27 Mayıs Darbesi konuşuldu.

Son günlerde medyanın gözdesi olarak hemen her gün canlı yayına çıkartılan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kanlı 27 Mayıs darbesini ve idamları savundu.

Perinçek, darbeyi ve idamları savundu

Adnan Menderes ve DP'nin sandığı ortadan kaldırmak için çalıştığını ileri süren Perinçek, "27 Mayıs darbesi sandığın isyanıdır. Her sistemin refleksi vardır" dedi. Perinçek'e Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi tepki gösterdi.

Perinçek'in söz söyleme hakkı olmadığını belirten Selvi, "27 Mayıs'tan bugüne kadar bir zihniyet kanlı bir darbeyi aynen Doğu Perinçek'in savunduğu gibi savundu. Doğu Perinçek'in şu andan itibaren demokrasi adına bir söz söyleme hakkı yoktur. Çünkü darbeler demokrasiyi ortadan kaldırmıştır. 27 Mayıs gibi seçilmiş bir başbakan ve iki bakanı idam eden ve darbe geleneği başlatan bir darbeye darbe diyemeyen bir Doğu Perinçek'le bugün karşı karşıyayız" dedi.

Bu darbeci kafa kendi darbesine gerekçe oluşturuyor

14 Mayıs'taki seçim günü akşamı darbe toplantılarının yapıldığını hatırlatan Selvi, "Daha 14 Mayıs akşamı Genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanları darbe için toplandı. 6 Haziran'da aynı toplantı gerçekleştirildi. 8 Haziran'da ise bu askerler emekliye sevkedildi" dedi.

DP'nin sandığı ortadan kaldıracağına dair tek bir belge veya not gösteremediklerine dikkat çeken Selvi, "Bu darbeci kafa kendi darbesine gerekçe oluşturmak için bunları ortaya atıyor. Siz hala bugün neyi savunuyorsunuz? Darbeler karşısında ilkeli değilsiniz" şeklinde konuştu.

Darbeleri haklı göstermeye çalışıyorsun

Bu tepki karşısında söz söyleyemeyen Perinçek, "Siz kim oluyorsunuz?" diye sorunca Selvi'nin cevabı şöyle oldu:

"Ben milletim. 15 Temmuz'da ekranda darbecilere meydan okumuş milletim ben. Utanmıyor musunuz Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesinden. Darbeleri haklı göstermeye çalışıyorsunuz. Sen kimsin?"

Perinçek'in komik savunması: Bilimsel analiz yapıyormuş!

Perinçek, Selvi'nin bu sorusuna "bilimsel bir analiz yapıyorum" diyerek evlere şenlik bir cevap verince Selvi, "Bilim darbeye fetva vermek mi?" sorusunu yöneltti.

Programa katılan Hukukçu Salim Şen ve Siyaset Bilimci Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın da Perinçek'in sözlerine tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
11 Yorum