Selimiye Camii Yunanistan ve Bulgaristan'dan da görülecek

Selimiye Camii Yunanistan ve Bulgaristan'dan da görülecek

UNESCO Dünya Mirası Listesine girdikten sonra ziyaretçi akınına uğrayan Selimiye Camii, 2 bin 656 adet armatürle ışıklandırılacak.

Selimiye Camii'nin ışıklandırma sayesinde 100 kilometre uzaktan, Yunanistan ve Bulgaristan’dan da görülmesi planlanıyor.Selimiye Camii Yunanistan ve Bulgaristan'dan da görülecek 

Basın mensupları ile bir araya gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Selimiye Camii’nin aydınlatılacağını açıkladı. Mimar Sinan’ın ‘Ustalık Eserim’ dediği eşsiz mağbet Selimiye Camii'nin ışıklandırması 1 milyon 534 bin TL maliyet ile 90 gün sürede tamamlanacak. Maliyet için sponsor aranırken, proje ile yerli ve yabancı turistin, Edirne’ye çekilmesi hedefleniyor.
Şehre gece gündüz ziyaretçi akının olduğunu vurgulayan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Selimiye Camii dışında Üç Şerefeli ve Ulu Camileri’nin de aydınlatılma çalışmalarının valilik tarafından sürdüğünü belirtti.

"2 BİN 656 TANE ARMATÜR TAKILACAK"

Selimiye Camii’ni aydınlatma sözleşmesini dün alıp incelediğini, bugün imzalayacağını vurgulayan Vali Şahin, "2 bin 656 tane armatür takılarak dışının aydınlatılmasını sağlayacağız. Artık Yunanistan’dan Bulgaristan’dan, 50 veya 100 kilometre uzaktan çok güzel bir şekilde görülmesini sağlayacağız. Valilik imkanlarıyla Üç Şerifeli ve Ulu Camileri’nin aydınlatılması devam ediyor. Çünkü Edirne’deki turizmi harekete geçiren 3 veya 4 mabettir. İç turizmde bu 3 mabetin önemi fazladır. Önemi fazla olduğu için hassasiyetle duruyoruz" dedi.

"BAYRAMIN 3’ÜNCÜ GÜNÜ SELİMİYE CAMİSİ’NE GİREN KİŞİ SAYISI 13 BİN 500"

Turistlerin günün her saatinde Edirne’de bulunmasının güzel olduğunu ifade eden Vali Şahin, "Turizmde bu yıl çok büyük artışlar var. Geçen seneye göre büyük artışlar var. Para harcayan turistlerin gelmesi göz dolduruyor. Selimiye’nin dünya miras listesine girmesi turizmi etkilemiştir. Sadece bayramın 3’üncü günü Selimiye Camisi’ne giren kişi sayısı 13 bin 500’dür. Sabah 8’den akşam 9’a kadar. Bu rakamları caminin içine girilirken ayağa giyilen poşet sayısından biliyoruz. Camiye girerken bayanlara verilen başörtüsü ve etekler bir kereliktir. Bu uygulama Türkiye’de bir ilktir. Bir diğer ilk uygulamalarımız da Selimiye, Ulu ve Üç Şerefeli Camileri’nin 24 saat açık olmasıdır. Türkiye’nin hiçbir yerinde ibadet yerlerinin açık olduğunu göremezsiniz" diye konuştu. 

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.