Selimiye Camii yılın en kalabalık gününü yaşadı

Selimiye Camii yılın en kalabalık gününü yaşadı

Mimar Sinan’ın ‘Ustalık eserim’ dediği UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Edirne Selimiye Camii, Kurban Bayramı’nın 3’üncü günü yılın en kalabalık gününü yaşadı. Binlerce kişi Selimiye Camii’ni ziyaret etti.

Edirne’ye yakın illerde yaşayan vatandaşlar bayramın 3’üncü gününde Edirne’ye akın etti. Başta Selimiye Camii’ni ziyaret eden binlerce yerli turist, şehrin bir çok tarihi mekanını da ziyaret etti. Selimiye Camii’ni ziyaret eden binlerce kişi camiinin içini ve avlusunu doldurdu.

"SELİMİYE BİR MÜZE DEĞİLDİR"

Selimiye Camii’nin yoğun günlerden birini yaşadığını belirten İl Müftüsü Emrullah Üzüm, “Edirne’nin yıllık 2 milyon ziyaretçisi var. Özellikle Selimiye’nin bu rakam her yıl artıyor. Cumartesi Pazar günleri ve özellikle bayram günleri sayı daha da artıyor. Şu anda Selimiye Kabe’ye benzedi. Yoğunluğun olması büyük bir mutluluğun vesilesidir. Selimiye bir müze değildir. Camidir. İbadet hanedir. Dua mekanıdır ama Selimiye mimari ve estetik yönüyle zirvede olduğu için ayrıca özlenen bir yerdir” diye konuştu.

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.