Seleukeia Sidera Antik Kenti kazıları devam ediyor

Seleukeia Sidera Antik Kenti kazıları devam ediyor

Isparta'nın Atabey ilçesinde Bayat köyü sınırları içerisinde yer alan Seleukeia Sidera Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları Prof. Dr. Bilge Hürmüzlü Kortholt başkanlığında yürütülüyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Arkeoloji Bölümü Başkanı Kortholt başkanlığında yürütülen çalışmayı Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu da ziyaret ederek incelemede bulundu.

Tarihi MS 1. yüzyıla kadar dayanan Seleukeia Sidera Antik Kenti kazı alanından elde edilen çömlek, cam ve demir cevheri örnekleri hakkında kazı başkanı Hürmüzlü’den bilgi alan Vali Seymenoğlu örnekleri inceledi. Arkeolojik kazıların Isparta kültür envanteri için büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Vali Seymenoğlu, talep edilmesi halinde İl Özel İdaresince kazı alanı için ekipman desteği verebileceklerini söyledi.

Seleukeia Sidera’da son dönemde yapılan çalışmalar ile kentin Antik Dönem’de bölge ekonomisinde önemli bir yeri olduğuna işaret etmekte. Kentte tespit edilen demir, seramik, kemik ve üzüm üretimine işaret eden arkeolojik kanıtlar bu açıdan önemli. Seleukeia Sidera Antik Kenti’nin yaklaşık 3,5 kilometre güneydoğusunda ise Taş Kemer Mevki Büyük Kemer Ovası’nda kentin ihtiyaç duyduğu suyun kente ulaştırılabilmesi için kullanılan künkler ve su kemerine ait kalıntılar bulunmakta.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.