Selanik Belediye başkanı dövüldü suçu Menzilcilere ve Nurculara attı

Selanik Belediye başkanı dövüldü suçu Menzilcilere ve Nurculara attı

Rıza Zelyut kafayı mı yedi?

Risale Haber-Haber Merkezi

Yunanistan'ın Selanik Belediye başkanı darbedildi ulusalcı Aydınlık gazetesinin yazarı Rıza Zelyut Nurcuları ve Menzilcileri suçladı. Birbiriyle ilgisiz kesimleri zorlama tevillerle bir araya getirmeye çalışan Zelyut için "kafayı mı yedi" yorumları yapıldı.

Selanik Belediye Başkanı Yiannis Butaris, Yunanistan’da geçtiğmiz günlerde sözde ‘Pontus Soykırımı’ iddiaları nedeniyle düzenlenen anma töreninde aşırı sağcı Yunanların saldırısına uğradı. 76 yaşındaki Butaris, Türklere yönelik dostane yaklaşımları ve Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili olumlu görüşlerinden dolayı saldırıya maruz kaldığı ileri sürüldü.

İşte bu iddiayı kendine göre yorumlayan Zelyut, "Yunan faşistleri ile Türkiye’deki tarikatçılar ve siyasal İslamcılar aynı noktada buluşuyorlar. Buluşma noktaları da Atatürk düşmanlığı..." dedi.

Zelyut'un evlere şenlik yazısı şöyle:

"Haberlere konu oldu... Yunan faşistlerinin partisi Altın Şafak üyeleri, 19 Mayıs’ta Yunanistan’ın Selanik kentinin 75 yaşındaki Belediye Başkanı Yannis Butaris’e saldırıp yaraladılar. Çünkü Butaris, Türkiye’ye ve Atatürk’e olumlu bakan birisiydi.

Böylece faşist Rumlarla Reis’in akıl hocası Kadir Mısıroğlu, zamanın belası Said-i Nursi çocukları Nurcular, karanlıktan fırlayan Işıkçılar, menzilleri karartan Menzilciler... Ve öbür İslam kılıklı yobazlar, birleşmiş oldular.

Bizdeki bu sarıklı, cüppeli pisliklerin dışında bir de kravatlı Rum elemanları var. Bunlar, Kemal Atatürk’ü karalamak için kitap yazarlar, dergi çıkartırlar, televizyonlarda programlar düzenleyip adice iftiralar atarlar. Bunların pislik saçan kitaplarını AKP’li bazı belediyeler alırlar, halka bedava dağıtırlar.

İşbirliğini görüyor musunuz? Türkiye’de Müslüman cüppesi altına girmiş kripto Rumlar ile Yunanistan’daki faşist Rumların tek hedefleri var: Atatürk’ü karalamak..."

Olur olmaz her fırsatta inanan insanlara çamur atma vazifesi alan Zelyut, bu yazısıyla dalga konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum