Şelale Kur'an kursu açıldı

Şelale Kur'an kursu açıldı

Antalya'da kadınlara ve 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik hizmet verecek Şelale Kur'an Kursu açıldı.

Antalya Müftüsü Osman Artan, açılışta yaptığı konuşmada, Kur'an kursunun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Yapılan hizmetleri güzel ve önemli hizmetler olarak değerlendiren Artan, "Geçmişi düşündüğümüzde ilkokul çağındaki çocukların Kur'an kurslarına gitmeleri yasaktı. Bu tip Kur'an kursları açmak hiç mümkün değildi. Şimdi ise kaymakamlık onayı ile bir hafta içinde yeri müsait bir alana 4-6 yaş grubu çocuklarımız için Kur'an kursu açabilmekteyiz" dedi.

- "Öğrenmenin en güzel çağı bu yaşlardır"

Artan, Müslümanların Kur'an-ı Kerim'i ve İslam dinini öğrenmekle yükümlü olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"İnsanoğlu bu dünyaya imtihan için gönderilmiş. Bu imtihan aleminde sorulacak sorular ve yapacağımız davranışların hepsi kitabımızda var. Peygamberimiz kitabımızı Cebrail aleyhisselamın getirdiği şekilde almış, yaşamış, uygulamış sonra da bizlere aktarmıştır. Bu imtihan dünyasından başarılı bir şekilde ayrılabilmemiz için Kur'an-ı Kerim'i öğrenmemiz, okumamız ve onunla amel etmemiz lazım. Şimdi belki şu şekilde düşünenler olabilir. 4-6 yaşlarındaki çocuklara ne öğretebilirsiniz diye. Çünkü öğrenmenin en güzel çağı bu yaşlardır."

Kur'an kursu Artan'ın okuduğu dua ile açılarak öğretime başladı. Açılıştan sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar Kur'an kursunu gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Açılışa, Kepez Müftüsü Avni Böge, Kepez Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Çatalbaş, kursun yapımına katkı sağlayan hayırseverler, mahalle sakinleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.