Selahattin Üniversitesi ve Kürdistan İslam Âlimleri Birliği'ne Risale-i Nur ziyareti

Selahattin Üniversitesi ve Kürdistan İslam Âlimleri Birliği'ne Risale-i Nur ziyareti

İİKV, Kuzey Irak'ın Erbil şehrinde Kürdistan İslam Âlimleri Birliğini ve Erbil Selahattin Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret etti

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Said Yüce ve Said Özadalı’nın yaptığı bu ziyaretlerin ilki Erbil Kürdistan İslam Âlimleri Birliği Başkanı Dr. Abdullah Mela Said Weysi ve bölgedeki alimler heyeti oldu. Heyet arasında gerçekleşen toplantıda İslam ümmeti arasındaki ittihad-ı İslamın önemi vurgulandı.

Toplantı esnasında tüm heyetin Türkiye'ye olan muhabbetleri dikkat çekti. Bu toplantının neticesinde Kürdistan İslam Âlimleri Birliği ve İstanbul İlim ve Kültür Vakfı olarak iki kurum arasındaki işbirliğinin devam ederek güçlendirilmesi kararı alındı.

İİKV'nin ikinci ziyareti Erbil'in en eski ve en büyük üniversitesi olan Selahaddin Üniversitesi oldu. Üniversite Rektörlüğüne yapılan ziyarette eğitim kurumlarında öğretim gören öğrencilerin manevî değerlerle eğitim alabilmesi üzerine önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantı neticesinde öğrencilerin bu manevî değerleri kazanabilmesi adına Kur'anî terbiyenin Risale-i Nur metodolojiyle verilmesinin uygun olacağı konuşuldu ve bu yönde bir işbirliği sağlandı.

İİKV'nin birçok uluslararası üniversite ve NGO (STK) ile geliştirip uygulamaya başladığı Risale-i Nur’un mana-i harfi metodolojisi, ziyaret edilen üniversiteler ve kurumlar tarafından kabul görmeye devam ediyor.

erbil.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum