Sel gitti, hasarı kaldı

Sel gitti, hasarı kaldı

Artvin’in Hopa ilçesindeki sel ve heyelan sonrası facianın büyüklüğü netleşmeye başladı. Halk, evlerini ve mahallelerini temizlemeye çalışırken, kayıplar aranmaya devam ediyor.

“KORKUDAN KALP KRİZİ GEÇİRDİM”

Sel ve heyelan sebebiyle evini su basan, tırı sel sularına kapılan ve dere kenarında uzun süre kurtarılmayı bekleyen Hüseyin Toptan, yorgunluk ve korku sebebiyle kalp krizi geçirdiğini söyledi. Toptan, evinin heyelana kapıldığını, aracını ise sel sularının aldığını ifade ederek, “Kaçmaya çalıştık. Dere taştığı için geçemedik. Ellerimizle kapanan yerleri açmaya çalıştık, ama hiçbir şey yapamadık. 13 kişi dere kenarında mahsur kaldık. Her şeyden umudu kesmiştik. Korku ve yorgunluktan kalp krizi geçirmişim. AFAD ekiplerinden yardım istemişler. Çay bahçelerinin içerisinden güçlükle hastaneye götürmüşler” dedi. Evini su basan Safiye Topal ise kahvaltı yaparken derenin bir anda taştığını kaydederek, “Dereyi fark edemedik. Sel suları bir anda camdan içeriye dolmaya başladı. Ne olduğunu anlayamadık. Çocuklarımı güçlükle evden çıkardım. Ablamın evine sığındık. Çok zor durumdayız. Sel sadece evimi yıkmadı, yuvamı da dağıttı. Çocuklarımı ayrı ayrı akrabalarımın yanına yerleştirdim. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi. 

Artvin’in Hopa ilçesinde meydana gelen sel ve heyelan sebebiyle dereye düşerek kaybolan 4 yaşındaki Taha Su’yu arama çalışmaları dün de devam etti. Çalışmalara Trabzon Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 7 kişilik DEGART “kurbağa adam” ekibi de katıldı. Kurbağa adamlar, Sundura Deresi ağzı ve sahildeki aramalarını sabah saatlerinden itibaren sürdürdü. Sahil güvenliğe ait bir helikopter denizde havadan tarama yaparken AFAD ekipleri de dere kenarlarında arama gerçekleştirdi. Görüş açısının çamur yüzünden uygun olmaması sebebiyle aramalar güçlükle yapıldı. 

KRİZ MASASINA 600 BAŞVURU

Hopa Kaymakamlığı tarafından oluşturulan kriz masasına sel ve heyelanlardan etkilenen 600 kişi müracaat etti. Kaymakamlık tarafından oluşturulan üç kişilik ekip müracaatları ev, iş yeri ve araç hasarına göre alarak tasnif yapıyor. Kapalı köy ve mahalle yollarını açma çalışmaları ise devam ediyor. Yolların ulaşıma açılmasının ardından başvuru sayısının 2 bini geçmesi bekleniyor. Bu arada yolu kapanan köylerdeki vatandaşlar askeri helikopterlerle kurtarıldı. 

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.