Sekülerler, dindarlar, Aleviler, Sünniler, Kürtler ve Türkler bu yüzden sıkıntı çekiyor

Sekülerler, dindarlar, Aleviler, Sünniler, Kürtler ve Türkler bu yüzden sıkıntı çekiyor

Karabaşoğlu: Bence uyanmamız lazım. Uyanmadığımız sürece bu çekmeler devam edecek

Yazar Metin Karabaşoğlu, "Hepimiz mevcut devlet yapısından çekiyoruz. Uyanmamız lazım" dedi.

Hepsi mevcut devlet yapısı yüzünden çekiyor

Nil Mutluer'in Artı Tv’de yayınlanan "Başka Düşüncede" programına katılan Karabaşoğlu, her grubun başına gelen sıkıntılarda başka grubu suçladığına dikkat çekerek, "Herkes, mesela dindarlar sıkıntı çekerken seküler kişiler tarafından bu sıkıntıyı çektiklerini düşünüyorlar. Sekülerler, dindarlar yüzünden çektiğini düşünüyor. Aleviler, Sünniler yüzünden, Kürtler Türkler yüzünden, Türkler Kürtler yüzünden çektiğini düşünüyor. Hepsinin ama atladığı bir şey var. Hepsi mevcut devlet yapısı yüzünden çekiyorlar" şeklinde konuştu.

Böyle kullanılıp duruyoruz

"Özgürlükçü, çoğulcu bir düzene, bir hukuk sistemine, bir rejime sahip olmadığımız için" devletin kimlik siyasetleri üzerinden bizi birbirimize vuruşturarak birimizi kendi yanına çekip öbürümüzün madunu haline getirdiğini belirten Karabaşoğlu, "bu şekilde böyle kullanılıp duruyoruz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu oyunun kazananı yok

"Nasıl aşabiliriz derken bir kere bence bu oyunun farkında olunması lazım. Kişiler ve topluluklar şunu görmeliler galiba. Bu oyunun kazananı yok. Kişi veya topluluk olarak, sonuçta kazanan hep güç sahibi oluyor. Devlet oluyor. Gücü ellerinde tutanlar oluyor. Dolayısıyla bence akıllarını başlarını koyup hepsi birden devleti demokratikleştirmek, devleti hukuka boyun eğen, hukuka saygılı olmaya mecbur ve mahkum konuma getirmek, bu noktada evrensel insani standartları belirleyici hale getirmek lazım. Bence uyanmamız lazım. Uyanmadığımız sürece bu çekmeler devam edecek."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum