Sekizinci ayın sekizinde evlenmek için nikah salonlarına akın ettiler

Sekizinci ayın sekizinde evlenmek için nikah salonlarına akın ettiler

Dün pek çok genç nikah salonlarında yoğunluk yaşattı. 08.08.2018'de dünya evine girmek isteyen gençler bu tarihi daha şık ve akılda kalıcı buldu.

Aylar öncesinde ''08.08.2018'' tarihinde nikah kıydırmak için başvuran çiftler, bugün sabah saatlerinden itibaren evlendirme dairelerine gelmeye başladı.

Nikah memuru ve şahitlerin huzurunda işlemleri tamamlanan ve evlilik cüzdanını teslim alan çiftler, sonrasında tebrikleri kabul etti.

Çekmeköy Belediyesi Nikah Salonu'nda da bu tarihte hayatını birleştirmek isteyen çiftler, yoğunluk oluşturdu. 35 çiftin randevu aldığı belirtilirken, evlilik işlemleri 10'ar dakika arayla gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da nikah salonunun bininci çifti olan Rabia Ali Alosman-Ali Memik çiftinin nikahını kıydı.

Attıkları imzalarla dünyaevine giren Şeyde Makilioğlu-Anıl Aktan çifti de 2 ay önce randevu aldıklarını, unutulması zor bir tarihte evlendikleri için de mutlu olduklarını ifade ettiler.

Fatma Büşra Çelik ile hayatını birleştiren Mehmet Semih Er de bu tarihte nikah kıymak için 6 ay beklediklerini söyledi.

Maltepe Belediyesi'nin Küçükyalı Süreyya İlmen Paşa Kültür Merkezi nikah salonlarında da yoğunluk oluştu.

Hafta içi günde ortalama 4 nikaha ev sahipliği yapan evlendirme dairelerinde bugün hayatlarını birleştiren çiftlerin sayısı 20'ye ulaştı.

Çiftlerden Burhan Eryılmaz-Havva Özlem Çiçek, uğurlu sayılarının "8" olduğunu belirterek, bu tarihi özellikle tercih ettiklerini söyledi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da "08.08.2018" tarihini nikahlarını kıymak için tercih eden çiftleri tebrik ederek, "Nikah dairemiz yoğun bir güne ev sahipliği yaptı. Çiftlerimizin ömür boyu mutlu olmasını diliyorum" dedi. 

Samsun

Samsun'da evlenmek isteyen çiftler, özel olduğunu düşündükleri 08.08.2018 tarihinde dünyaevine girdi.

Evliliklerini özel bir tarihle taçlandırmak isteyen çiftler, nikah salonunda sıraya girdi. Çiftler evlenmek için 08.08.2018 tarihinde mutluluğa "Evet" dedi. İlkadım Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde gün boyu 30 çiftin nikahı kıyıldı.

Hatay

Hatay Hassa'da 6 çift, özel olduğunu düşündükleri 08.08.2018 tarihinde dünya evine girdi.

Aylar öncesinden Hassa Belediyesi Evlendirme Dairesi'nden gün aldıklarını belirten çiftlerin nikahını, belediyede görevli nikah memuru Sedat Ok kıydı.

Mutluluklarını özel bir günle daha da anlamlı kılmak istediklerini belirten damat Bestami Çolak, hayatının dönüm noktası olan bu anı unutulmaz kılmak için bu tarihi seçtiklerini söyledi.

Gelin Zehra Şıhlar ise, tarihin 08.08.2018 olarak güzel bir dizilişi olduğunu bu anlamda bu günü seçtiklerini ifade ederek, mutlu olduklarını ve her çifte aynı mutluluğun nasip olmasını diledi.

Bolu

Bolu'da evlenmek için "08.08.2018" tarihini tercih eden 60 çift, hayatlarını birleştirdi.

Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde bulunan evlendirme birimine, nikah tarihlerinin özel bir gün olmasını isteyen 60 çift başvurdu.

Evlilik başvurusu değerlendirilen çiftlerin nikahları, Karaçayır Mahallesi'ndeki Bolu Belediyesi Nikah Salonu'nda kıyılıyor.

Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde Mine Oruç ile Sinan Özmen evlenmek için "08.08.2018" tarihini seçti.

Çiftin nikahını, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu kıydı.

"Bugün 15 dakikada bir nikah kıyıyoruz"

Çifte mutluluk dileyen Davarcıoğlu, evlilik cüzdanını gelin ve damada verdi.

Nikah dairesinde bugün yoğunluk yaşandığını aktaran Davarcıoğlu, "Hemen hemen 15 dakikada bir nikah kıyıyoruz. Sanırım akşam 23.00'a kadar nikah işlemleri devam edecek. 60 çift bugün nikahlanmak için müracaat etmiş. Hepsine mutluluklar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bursa

Bursa'da evlilik tarihlerinin özel bir gün olmasını isteyen 107 çift, 08.08.2018 tarihinde hayatlarını birleştirdi.

Akılda kalıcılığı yüksek bir tarih olması dolayısıyla nikah günü olarak 08.08.2018'i seçen çiftler, nikah salonlarında yoğunluk oluşturdu.

Osmangazi Belediyesi Merinos Nikah Dairesi'nde 50 çiftin nikahı kıyıldı. Hafta sonu yoğunluğun yaşandığı nikah dairesi, özel tarihten dolayı hafta içi de en yoğun mesaisini yaşadı.

Nilüfer Belediyesi Nikah Evi'nde 30, Yıldırım Belediyesi Nikah Salonu'nda da 27 çift, bugün "Evet" dedi. Nikah memurları yoğunluk nedeniyle 10 dakikada bir nikah kıydı.

Niğde

Niğde’de 14 çift nikahlarını bu özel tarihte kıydırdı. Yılın en özel tarihi kabul edilen 08.08.2018 günü, mutluluğa “evet” demek isteyen 14 çift, nikahlarını Niğde Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde kıydırdı. 

Evlilik tarihini unutulmaz kılmak isteyen Niğde’li çiftlerden bazılarının nikahını Belediye Başkanı Rifat Özkan kıydı. Başkan Özkan çiftleri tebrik ederken Türk bayrağı ve fincan takımı hediye etti.

Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Gençlerimiz böyle özel günleri benimseyip, böyle bir günde evlenmek istediler. Bizlere düşen ise onların nikâhlarını kıymaktır. Bizler de nikâhlarını kıydık. Nikâhı bugün kıyılan 14 çiftimize bir ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi.

Pınar Kaya ve Alı Öztürk çifti ise bu günü özellikler seçtiklerini ve büyük mutluluk yaşadıklarını söylediler.  

Antalya

Dünya evine girmek için 08.08.2018 tarihini seçerek Konyaaltı Belediyesi’ne müracaat eden 15 çift mutluluğa ilk adımlarını attı.

Konyaaltı Belediyesi nikah memurları, nikah tarihini özel ve anlamlı kılmak isteyen çiftler için yoğun bir mesai harcadı. Nikah memurları saat 12.00’de nikah kıymaya başlayarak, her 20 dakika da bir nikah kıydı.

Evlenmek isteyen çiftler aylar öncesinde bu tarihi tercih ettiklerini belirterek, nikah tarihlerinin unutulmaz olmasını istediklerini söyledi. 

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’te nikahı kıyılan tüm çiftlere mutluluklar diledi. Başkan Böcek, “Zaman zaman böyle özel tarihlerde nikah yoğunluğu yaşanıyor. Normalde günde 5-6 nikah kıyıyoruz. 08.08.2018 tarihinde bu sayı üç katına çıktı. Böyle güzel bir tarihte evlenen tüm çiftlerimize bir ömür boyu mutluluklar dilerim” dedi.  

Ankara

Ankara Pursaklar Belediyesi Evlendirme Memurluğu, özel tarihlerden biri olan 08.08.2018’de 27 çiftin nikahını kıydı.

Pursaklar Belediyesi Evlendirme Memurluğu, 8 Ağustos 2018’de nikahlanmak isteyen çiftler için bir günde 14 saati aşkın mesai yaptı.

Bu özel tarihi kaçırmak istemeyen çiftler, günler öncesinden Pursaklar Belediyesi'ne başvurarak evlenmek istediklerini beyan edip randevu aldı. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve evlendirme memurları çiftleri mutlu günlerinde yalnız bırakmayarak gün boyu mesai yaptı.

Pursaklar Belediyesi'nde ve düğün salonlarında düzenlenen nikâh merasimlerinde 27 çift ‘evet’ diyerek mutluluklarını taçlandırdı. Bu özel tarihte evlenen çiftlere belediye Kur’an-ı Kerim hediye etti.  

Nikahlar internet üzerinden izlendi

Ankara Kahramankazan’da 08.08.2018 tarihinde 18 çift “evet” dedi. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün kıydığı nikahlar “kahramankazan.bel.tr” internet üzerinden de canlı olarak izlenebildi.

Çiftlerin çeşitli nedenlerle nikah törenlerine katılamayan yakınları da sevdiklerinin bu mutlu günlerine tanıklık etti. Kahramankazan Belediyesi Evlendirme Müdürlüğü tarafından 2018 yılı içerisinde 210 çiftin nikahının kıyıldığı öğrenildi.

Malatya

Malatya’da 08.08.2018 tarihini unutulmaz kılmak isteyen 69 çift Malatya Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Evlendirme Memurluğu’na müracaat etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Evlendirme Memurluğu tarafından günde ortalama 20 ile 25 nikah kıyılırken, bugün dolayısıyla 69 nikahın kıyılacağı belirtildi.

Adıyaman

Unutulmayacak bir nikah tarihine sahip olmak isteyen genç çiftler, 08.08.2018 tarihinde nikahlanmak için sıraya girdi. Adıyaman’da 20 çiftin nikahı kıyıldı.

Adıyaman Belediyesi Nikah Salonu'nda kıyılan nikahlar hızlı ve seri oldu. Daha önceden günde 6-7 nikah kıyan nikah memuru, 08.08.2018 çılgınlığı nedeniyle 20 çiftin nikahını kıydı.

Genç çiftler aylar öncesinden bu tarih için sıra aldı. Mutlulukları gözlerinden okunan ve heyecanlı oldukları görünen genç çiftler ve akrabaları sırayla salona girdi.

Nikahı kıyılan çift dışarı çıktıktan sonra, salona yeni çiftler girdi. Nikahlanacak çift sayısı fazla olunca, görevliler de 15 dakikada bir nikah kıydı.

Kaynak: AA, İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.