Şehit 'Türk Yıldızı'nın adı düştüğü yerde yaşatılıyor

Şehit 'Türk Yıldızı'nın adı düştüğü yerde yaşatılıyor

Konya'da 3 yıl önce akrobasi uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Özer'in ismi, şehit düştüğü yere yapılan parkta yaşatılacak.

Konya'da 3 yıl önce Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait akrobasi uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in ismi, şehit düştüğü yere yapılan parkta yaşatılacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Yıldızları'nın Konya'nın önemli markalarından biri olduğunu söyledi.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda hizmet veren subay ve pilotların Türkiye'yi temsil ettiğini vurgulayan Akyürek, "Bu kapsamda Ankara yolunda yaptığımız Türk Yıldızları Parkı, bu akrobasi grubunun çalıştığı, mesken edindikleri alanın hemen yanında yer alıyor" dedi.

Akyürek, yaklaşık 400 bin metrekare alanda yapılan ve uçuş ömrünü tamamlamış Türk Yıldızı uçağının da yerleştirildiği parkın, kentin önemli simgeleri arasına gireceğini aktardı.

Pilot Özer'in hatırası parkta yaşayacak

Bu parkın hemen karşısına 2012 yılında Konya'da akrobasi uçağının düşmesi sonucu  şehit olanPilot Yüzbaşı Ümit Özer'in adını yaşatmak için başka bir park yaptıklarını anlatan Akyürek, şunları kaydetti:

"Şehit pilotumuz Ümit Özer, Türk Yıldızları'ndandı. Son ana kadar uçağı bırakmadı, belki de başka insanları korumak için şehit oldu. Hatırasını yaşatmak için de uçağın hemen düştüğü yere yaptığımız parkı halkımızın hizmetine sunduk. Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı, 115 bin metrekarelik alana kuruluyor. Parkta yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, fitness alanları, süs havuzları, iskeleler ve köprülerin yanı sıra 32 pergola kamelya, 20 havuz kenarı pergola kamelya, basketbol sahası, amfi, bitki parterleri ve restoran yer alacak. Park, yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak. Şehit Pilot Ümit Özer Parkı ve aynı bölgedeki Türk Yıldızları Parkı, Türkiye'ye örnek olacak yapılardır. Bu parklardan yüz binlerce insanımızın istifade edeceğini tahmin ediyorum."

Bu parkların Bilim Merkezi'yle de bütünleştiğini dile getiren Akyürek, "Burası Konya dışından gelecek misafirlere de hizmet vermiş olacak. Bu parklarla Ankara yolu yeşile bürünecek. Bu alan Türkiye'nin en güzel şehir içi yollarından biri olacak" ifadelerini kullandı.

Konya'da 13 Mart 2012'de Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait, Türk Yıldızları bünyesindeki NF-5 tipi akrobasi uçağı, Konya-Ankara karayolu yakınlarında düşmüş, pilot Yüzbaşı Ümit Özer şehit olmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.