Şehit polis Akyol'un cenazesi Yozgat'ta toprağa verildi

Şehit polis Akyol'un cenazesi Yozgat'ta toprağa verildi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu şehit olan özel hareket polis memuru Akyol, memleketi Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde toprağa verildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu 3 arkadaşıyla şehit olan özel hareket polis memuru Savaş Akyol (22), memleketi Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şefaatli Devlet Hastanesi morgundan alınan Akyol'un cenazesi, İnceçayır Mahallesi Kelebek Sokak'taki amcası Cahit Akyol'un evine getirildi. Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, tören için Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü. 

İl Emniyet Müdür Vekili Adnan Avşar, törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Ülkenin savunmasını, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve güvenliğini temin için ölümü göze alarak görev yapan ve en değerli varlıkları olan canlarını bu uğurda feda eden kahramanların var olduğu bir teşkilatın mensupları olarak birçok şehit verdik. Gerekirse bundan sonra da vermeye hazırız. Vatanın birlik ve bütünlüğünü, milletin dirlik ve düzenini bozarak kaos ortamı yaratmaya çalışanların bu tür eylemleri bizleri asla yıldıramayacaktır."

Oğlunun tabutuna sarılan anne Gülsever Akyol, "Biz seni damatlığınla görecektik. Al bayraklı tabutta görmeyi istemiyorduk" diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin resmi nikah yaptığı ve 10 gün sonra düğün yaparak dünya evine gireceği nişanlısı Fatma Nur Akyol, tören alanına sedyeyle getirildi. Gözyaşlarına hakim olamayan ve fenalaşan Akyol'a sağlıklı ekipleri müdahale etti.

Şehidin kız kardeşi Semanur Akyol da törene özel harekat polis üniforması giyerek katıldı.

Şehidin cenazesi Yeşilyurt Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında defnedildi.

Törene, şehidin yakınları ve akrabalarının yanı sıra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, milletvekilleri, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve vatandaşlar katıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, dün bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu aynı araçta bulunan 4 özel harekat polisi şehit olmuş, biri yaralanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.