Şehit çocuklarına ve yakınlarına psikolojik destek verilecek

Şehit çocuklarına ve yakınlarına psikolojik destek verilecek

Prof. Dr. Filiz Bilge, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki rehberlik servislerinde görev yapan meslektaşlarının kayıpları olan, babalarını kaybetmiş öğrencilerle ve kayıp yakınlarıyla bir arada olacaklarını söyledi.

2000 yılından bu yana yapılan ve bu yıl 14’üncüsünü Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı ile birlikte Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin düzenlediği Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanları Toplantısı’na ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Filiz Bilge, alanın ve meslektaşların güçlenmesi amacıyla her yıl bu toplantıyı yaptıklarını söyledi.

Toplantının gündeminin kendileri ve meslektaşları için 'Gerçekçi hedefler ve somut adımların atılması' olduğunu aktaran Prof. Dr. Bilge, “40’a yakın Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı ve 50’nin üzerinde katılımcıyla gerçekleştirdiğimiz bu toplantının sonunda bir sonuç bildirgesi hazırlayacağız” dedi.

“MESLEKTAŞLARIMIZ BU ACI GÜNLERDE PROFESYONEL MÜDAHALELER YAPMAKLA YÜKÜMLÜLERDİR”

Son günlerde yaşanan terör olaylarını işaret ederek, ülkenin zor günlerden geçtiğini belirten Bilge, “Bunun yanında son günlerde ülkemizde yaşanan çok acı olaylar var. Afetler, travmalar ve krizler ülkesi haline geldik. Bu bağlamda önleyici, koruyucu ruh sağlığının yanı sıra travmalara, krizlere müdahalede, psikososyal müdahalede çalışan meslektaşlarımız var. Bu alanda önemli bir meslek örgütüyüz. Bunun için okullarda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan binlerce meslektaşımız, öğrencilerle hatta şuanda kayıpları olan, babalarını kaybetmiş öğrencilerimizle ve kayıp yakınlarıyla bir arada olacaklar. Dolayısıyla onları çok önemli görevler bekliyor. Okul öncesinden başlayarak bu kurumlarda görev yapan meslektaşlarımız, bu acı günleri, kritik günleri, tehlikeli günleri herhangi bir provokasyona gelmeden, sağduyulu ve profesyonel müdahalelerle, gerekli yardımları yapmakla yükümlülerdir” diye konuştu.

“ASKERLERİMİZ, POLİSLERİMİZ VE ŞEHİTLERİMİZİN YAKINLARI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAK DURUMUNDAYIZ”

Prof. Dr. Bilge, “Askerlerimiz, polislerimiz ve şehitlerimizin yakınları için elimizden geleni yapmak durumundayız” diyerek, şöyle devam etti:

“Derneğimizin de travma birimi, aynı zamanda zaman Afetlerde Psikososyal Hizmetler Birliği’nin de bir üyesi olduğu için bu çalışmalarda oldukça aktif bir dernektir. Diğer paydaşlarımızla ve ruh sağlığı dernekleriyle birlikte askerlerimiz, polislerimiz ve şehitlerimizin yakınları için gerekli müdahalelerin yapılması için biz de elimizden geleni yapmak durumundayız. Aynı zamanda onlarla birlikte olan, çalışan profesyonel meslek elemanlarının da ruh sağlığı konusunda da çalışmalarımız var. Burada da bizlere çok önemli görevler düşüyor. Ben de bütün toplumumuzu sağduyuya çağırıyorum ve profesyonel meslek alanlarındaki elemanların da çok dikkatli olmalarını, herhangi bir provokasyona gelmemelerini, kendilerine düşen görevleri eksiksiz yapmalarını bekliyorum. Ayrıca tüm ulusumuzu birlik olmaya çağırıyorum.”

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.