Şehit başsavcı Mustafa Alper dualarla uğurlandı

Şehit başsavcı Mustafa Alper dualarla uğurlandı

Trafik kazasında şehit olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper dualarla defnedildi

Başsavcı Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli için önce Denizli Adalet Sarayı önünde tören düzenlendi. Tören öncesi Alper'in annesi, eşi ve kızlarıyla bir araya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, taziyelerini iletti ve sabır diledi. Bakan Bozdağ, tören sırasında da aileyi sık sık teselli etti.

"Görünmez kahramanlardan"

Son yolculuğuna uğurlanan Alper ve Akşehirli'nin manevi huzurunda saygıyla eğildiğini kaydeden Bekir Bozdağ, "Rabb'im mekanlarını cennet eylesin. Biz biliyoruz ki şehitler ölmez. Görevine giderken, vatanına, milletine hizmet için yola çıktığı sırada geçirdiği kazayla şehit olmuştur." dedi.

Türkiye'nin zor şartlar altında, zor zamanlar geçirdiğini vurgulayan Bozdağ, şöyle konuştu:

"Özellikle 15 Temmuz 2016'da yaşadığımız hain ve kanlı darbe teşebbüsü sırasında milletine, devletine, hukukuna, adaletine bağlı adli yargıdaki kahramanlar, bu darbe teşebbüsünün başarısızlığında büyük rol oynamışlardır. Ben buradan yargıda görev yapan bütün savcılarımızı ve hakimlerimizi hukukumuza, milletimize, devletimize, vatanımıza, demokrasimize, cumhuriyetimize, bayrağımıza ve milletimizin iradesine canı pahasına sahip çıktıkları için... Belki Türkiye'de çok az kişi bilir ama Mustafa Alper Başsavcım, bu darbe teşebbüsünün yenilmesinde, başarısızlığa uğratılmasında görünmez kahramanlardan biridir. Yaptıkları ile aldığı risk ile ortaya koyduğu cesaretle, ortaya koyduğu adamlıkla milletine ve devletine gerçekten ifade edemeyeceğim derecede büyük hizmetin altına imza atmıştır."

"Ben seni evden böyle göndermedim"

Törenin ardından Mustafa Alper'in tabutu başına gelen eşi Hatıran Alper ve kızları Aslı Begüm ile İrem Beril gözyaşı döktü. Hatıran Alper, eşinin Türk bayrağına sarılmış naaşına dokunarak, "Mustafam, ben seni evden böyle göndermedim." dedi. Şehit başsavcının annesi Ulviye Alper de Bekir Bozdağ'a, "Benim oğlum bulunduğu yere tırnaklarıyla kazıya kazıya geldi, ne olur dua edin." diye seslendi.

Başsavcının kızlarından Aslı Begüm'ün Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, İrem Beril'in ise lise 2'nci sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.

Törene, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, HSK 1. Daire Başkanı Halil Koç, HSK üyeleri, AK Parti Denizli milletvekilleri ile şehitlerin mesai arkadaşları ve yakınları da katıldı.

Alper'in cenazesi baba ocağına getirildi

Başsavcı Alper'in cenazesi, Denizli'deki törenin ardından helallik alınması için Muğla'nın Kavaklıdere ilçesindeki baba ocağına getirildi. Şehit Başsavcı Alper'in Türk bayrağına sarılı naaşının babaevine getirilişi sırasında yakınları ve vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı.

Alper'in cenazesi, burada Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın dua etmesi ve helallik alınmasının ardından Kavaklıdere Merkez Camisi'ne götürüldü.

Öğle namazından sonra eski Kavaklıdere Belediye Başkanı Nuray Bozyer tarafından şehidin özgeçmişi okundu. Daha sonra Alper için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından Alper'in tabutu başına gelen yakınları uzun süre gözyaşı döktü.

Şehit Başsavcı Alper'in Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin ardından polis mangası tarafından alınarak cenaze aracına konuldu. Cenaze, daha sonra Aydın'ın Söke ilçesine götürüldü. İlyasbey camiinde kılınan ikindi namazının ardından Caferli köyünde dualarla defnedildi. aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.