Şehit ailesi tekrar kutsal topraklarda

Şehit ailesi tekrar kutsal topraklarda

Oğullarının şehadet haberini hac ibadeti için gittikleri Arabistan'da alan ve geri dönen Koç ailesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimiyle geri gitti.

 Anne Emine Koç kutsal topraklarda vatan ve millet için bol bol dua edeceğini söyleyerek "Bir Alim gitti ama bin tane Ali gelecek. Aliler ölmesin, vatanımız da bölünmesin" dedi.

Iğdır'da şehit olan oğulları Ali Koç'un şehadet haberini Hac ziyareti sırasında alan aile kutsal topraklara tekrar gitti. Oğullarını toprağa veren aileye hac ibadetlerini tamamlayabilmeleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sahip çıktı. Yapılan görüşmeler neticesinde şehidin anne-babasının, yarıda kalan hac farizalarını tamamlamak üzere Cidde'ye gitmesi sağlandı. Ailenin kutsal topraklara gidebilmesi için tekrar hac vizesi alınmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve THY'nin de desteğiyle şehidin annesi Emine Zeynep Koç ve babası Mikdat Koç'a uçak biletleri ve konaklama sağlandı. Ankara'dan tarifeli seferle Atatürk Havalimanı'na gelen şehit polis memurunun anne ve babasına Dış Hatlar Terminali'nde THY personeli eşlik etti.

BİR ALİ ÖLÜR BİN ALİ GELİR

Kutsal topraklara gitmeden önce gazetecilere konuşan şehidin annesi Emine Zeynep Koç, askerlerin ve polislerin her zaman sağ olmasını istediğini belirterek, “Bir Alim gitti ama bin tane Ali gelecek. Ben Allah rızası için görevimi tamamlamaya gidiyorum. Nice Aliler var. Aliler ölmesin, vatanımız da bölünmesin” diye konuştu. Anne Koç, kutsal topraklarda vatan ve millet için bol bol dua edeceğini de sözlerine ekledi. Koç ailesi, THY'nin tarifeli seferiyle Cidde'ye hareket etti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.