Seçmen kütüğü listelerinin askıya çıkacağı tarih

Seçmen kütüğü listelerinin askıya çıkacağı tarih

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), yurtiçi ve yurtdışı seçmen kütüğünün güncelleştirilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen genelgeleri, Resmi Gazetede yayımlandı.

Yurtiçi muhtarlık bölgesi askı listeleri, 14 Mart Cumartesi günü saat 08.00'de askıya çıkacak, 27 Mart Cuma günü saat 17.00'de askıdan indirilecek.

Buna göre, yurtiçi muhtarlık bölgesi askı listeleri, 14 Mart Cumartesi günü saat 08.00'de askıya çıkacak, 27 Mart Cuma günü saat 17.00'de askıdan indirilecek. 

Muhtarlık bölgesi askı listelerine seçmenler ve siyasi partiler ilan süresi içinde itiraz edebilecek. Seçmen niteliğini taşıyan vatandaşlar ancak kendileriyle ilgili itirazda bulunabilecek. 

Seçimde, her muhtarlık, bir seçim bölgesi sayılacak. Her seçim bölgesi gerektiği kadar sandık bölgesine ayrılacak. Bir sandık bölgesi 360-380 seçmeni kapsayacak. 

Engelliler ve 75 yaş üzerindeki seçmenlerin oylarını rahatlıkla kullanabilmeleri için tedbirler alınacak. 

Sandık seçmen listelerinin kesinleşmesinden sonra seçmen bilgi kağıtlarının hazırlanması ve dağıtılması işlemine 19 Nisan Pazar günü başlanacak, dağıtım işi en geç 1 Haziran akşamına kadar bitirilecek.

Yurt dışı seçmen kütüğü genelgesi 

25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Yurtdışı Seçmen Kütüğünün Güncelleştirilmesi Usul ve Esaslarını Gösterir Genelge de Resmi Gazetede yayımlandı. 

Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy kullanma tarihlerinin, gümrük kapılarında 8 Mayıs 2015-7 Haziran 2015, yurt dışında ise oy kullanma tarihleri ve gün sayısı ülkelere göre farklılık göstermekle 8 Mayıs 2015 - 31 Mayıs 2015 olarak belirlendiği hatırlatıldı. 

Yurtdışı seçmen kütüğü, 14 Mart Cumartesi Türkiye saatiyle 08.00'de "www.ysk.gov.tr" adresinde ilan edilecek, 27 Mart 2015 Cuma günü Türkiye saatiyle 17.00'de sona erdirilecek. 

Vatandaşlar "Yurtdışı seçmen sorgulama" ekranından kütüğe kayıtlı olup olmadığını bu süre içinde kontrol edecek. 

İlan edilen yurtdışı seçmen kütüğüne, seçmenler ve siyasi partilerin genel merkezlerince görevlendirilenler ilan süresi içinde itiraz edebilecek. Seçmen niteliğini taşıyan vatandaşlar ancak kendileriyle ilgili itirazda bulunabilecek.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşımayan kimlik belgelerine itibar edilmeyecek. Seçmenin bulunduğu ülke makamlarınca düzenlenmiş kimlik belgeleri, kimliğin tespitinde geçerli kabul edilmeyecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.