Seçmeli ders tercihlerinde son gün 19 Şubat

Seçmeli ders tercihlerinde son gün 19 Şubat

Okullarda seçmeli ders olarak okutulan Kur'an-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in (asm) hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin tercih süresi 19 Şubat Salı günü sona eriyor.

“Dersimi seçiyorum, dinimi öğreniyorum” sloganıyla din, ahlak ve değerler alanında seçmeli derslerin seçim süreci başladı.

Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olan seçmeli dersler arasında; Kur’an-ı Kerim, Hazreti Muhammed’in (asm) hayatı ve Temel Dini Bilgiler yer alıyor.

Çocukların erdemli, ahlaklı birer fert olabilmeleri için Kur'an eğitiminin, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmenin şart olduğunu belirten eğitimciler, bu derslerin seçiminin çok önem arz ettiğini ve herkesin bu hususta duyarlı davranarak bir an önce bu derslerin seçimi noktasında harekete geçmeleri tavsiyesinde bulunuyor.

Halkı Müslüman olan bir ülkede Kur’an-ı Kerim'in, Siyer-i Nebi’nin ve Temel Dini Bilgiler'in zorunlu olması gerektiğine de işaret eden eğitimciler, bu bilgilerin eksik kalması durumunda çocukların manevi yönden yetersiz kalacağını belirtiyorlar.

Seçmeli dersler için son başvuru tarihinin 19 Şubat 2019 olduğu belirtilirken, öğrencilerin okul idarelerine başvurarak seçimlerini yapabilecekleri öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.