Sayın Cumhurbaşkanımıza ve YÖK Başkanına teşekkürler

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a teşekkürler eder hürmetlerimi sunarım.

Ben Prof. Dr. Himmet Uç. Iğdır Üniversitesi’nde çalışıyorum. Bu garip ve yalnız öğretim üyesi açısından son derece kıt ve kısmen tecrübesi az kişilerin yerine onları tamamlamak için sayın Cumhurbaşkanımızın ve YÖK başkanının bu koruyucu ve takviye edici faaliyeti gerçekleştirmelerinden dolayı onlara sonsuz minnet duyuyorum. Ben bunu bir şekilde ifade etmiştim, bunun gerçekleşmesinden milletim ve bölge açısından yerinde alınmış bir karardır diye sevindim. Kendi üniversitem ve diğer üniversiteler adına da teşekkür ederim, sağ olun var olun.

Tecer;
Orda bir köy var uzakta
O köy bizim köyümüzdür
Gitmesekte gelmesek de
O köy bizim köyümüzdür” diyor.

Osmanlı valisi de; “Gidemediğin yer senin değildir” diyor. Şimdi buralar bizim oldu çünkü insanlar gelişmiş üniversiteleri ve imkanlarını bırakıp bu sahipsiz bölgelere gelmiyor.

Namık Kemal’in;
“Ölmeden görürsem millette ümid ettiğim feyzi
Yazılsın seng-i kabrime vatan mahzun ben muhzun” diyor.

Bu bölgeler gerçekten çok yönlü ama sahipsiz. Zengin olan İstanbul’a, büyük şehirlere göçüyor. Kasabalar ve şehirlerde orta sınıf hakim. Doğru dürüst medeni bilgiler bile yok. Böyle insanlar gelirse üzüm üzüme baka baka kararır misali gelişir ve menfaat teknesi gibi görülen kurumlar, ilim yuvası olur.

***

Proje hakkında yapılanlar basına yansıdı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Anadolu Projesi ile kıdemli üniversitelerin uzun yıllar içinde inşa ettikleri akademik ve inovatif birikimlerinin, gelişmekte olan genç üniversitelere açılacağını bildirdi. YÖK Anadolu Projesi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törende tanıtıldı. Törenin açılışında konuşan YÖK Başkanı Saraç, YÖK'ün çalışmaları hakkında bilgi verdi ve YÖK Anadolu Projesi'nin detaylarını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın projeyi himaye etmesinden onur duyduklarını aktaran Saraç, dünyanın ve ülkenin küresel salgının etkisi altında bulunduğu bu zor günlerde, istikbale yönelik umut dolu bir projeyle salonda olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Devletin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde memleketin sahip olduğu bütün zenginlik ve imkanların kuvveden fiile çıkması için var gücüyle çalıştığını anlatan Saraç, 'yeni YÖK' olarak Erdoğan'ın gösterdiği "Büyük Türkiye" idealine, sonuçlarını her yıl bu çatı altında duyurdukları projelerle katkı sağlamaya gayret ettiklerini söyledi.

YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK Anadolu Projesi ile 15 genç üniversitenin öğrencilerinin bazı derslerini, 12 üniversitenin kıdemli hocalarından alacağını açıkladı. ''YÖK'ün uygulamaya koyacağı önemli bir projenin müjdesini vermek istiyorum'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''YÖK Akademik Kariyer Liyakat projesidir. Doktoralı insan kaynağının daha şeffaf bir şekilde istihdamına imkan sağlamaktır. Türk veya yabancı uyruklu doktorasını tamamlamış tüm akademisyen adaylarımız ile, öğretim üyesi arayan üniversitelerimiz bu platformda bir araya geleceğiz'' diye konuştu.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2020-2021 akademik yılının açılışında müjdesini verdiği YÖK Anadolu Projesi'nin hayata geçirilmiş olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.