Sayın Başbakan, Ayasofya'da birlikte namaz kılalım

Sayın Başbakan, Ayasofya'da birlikte namaz kılalım

Ayasofya'nın ibadete açılmasına yönelik talepler her geçen gün artıyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Ayasofya'nın ibadete açılmasına yönelik talepler her geçen gün artıyor. Yüzyıllarca cami olan ancak tek parti döneminde müzeye dönüştürülen Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması isteniyor.

Akit yazar Muhsin Meriç de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Gelin Sayın Başbakan, bu sene fethin yıldönümünde Ayasofya’da birlikte namaz kılalım! 79 yıllık kara lekeyi silelim alnımızdan!" çağrısında bulundu.

Ayasofya'nın cami olması için sadece bir Bakanlar Kurulu Kararı gerektiğini hatırlatan Meriç, "79 yıldır rehin bekleyen Ayasofya Camii’nin bu mahzun halinden kurtarılması kime nasip olacak acaba? O her kimse İkinci Fatih olacağı muhakkak. Bu hayırlı hizmete vesile olanın kıyamete kadar milletin duasını alacağı; başlara taç, kalplere sevgili olacağı, gönüllerde taht kuracağı da kesin" dedi.

"Ayasofya Camii, müze değildir!" diyen Meriç, Başbakan Erdoğan'a bir çağrıda bulundu:

"Ayasofya’nın ibadete açılmasının önemi çok büyük. Bu halde kalması ise zulüm içinde zulümdür! Ecdadın hukukuna, millet ve memleket hukukuna ve en mühimi Hukukullah’a hürmetsizliktir.  Zira vakıftır bu camii ve vakıf sahibinin bedduası herkesin malumudur. Duamız ve ümidimiz Usta Başbakan’ın usta bir kararla Ayasofya Camii’ni bu mahzun halden kurtarmasıdır. Gelin Sayın Başbakan, bu sene fethin yıldönümünde Ayasofya’da birlikte namaz kılalım! 79 yıllık kara lekeyi silelim alnımızdan! Fatih’in, Ak Şeyh’in ruhuna Rahmet duaları gönderelim! İslam Alemini sevindirelim! Mahzun gönüllere neş’e serpelim! Bakın o zaman Türkiye’nin önünde kimse durabilecek mi?"