Sayı 5 bini bulunca TBMM önlem aldı

Sayı 5 bini bulunca TBMM önlem aldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi 26. Dönem çalışmalarına başlarken, ziyaretçi yoğunluğu sebebiyle hem girişlerde hem de lokantalarda uzun kuyruklar oluşması, vekilleri zorda bıraktı.

Meclis yönetiminden ilk önlem olarak, sayıları günde 5 bini bulan ziyaretçilere ana bina yasağı geldi.

Genel kurulun çalıştığı günlerde kendi nüfusunun dışında yaklaşık 5 bin kişi ağırlayan kampusta, yeni vekillere gelen binlerce kutlama hediyesi de yoğun trafiği içinden çıkılmaz hale getiriyor. Binlerce çiçek ve hediye kapı girişlerinde didik didik arandıktan sonra içeri alınırken, aynı anda giriş yapmaya çalışan ziyaretçiler nedeniyle güvenlik güçleri zor anlar yaşıyor. Bu yoğunluk nedeniyle milletvekilleri de randevulu gelen ziyaretçilerini içeri aldırmakta zorlanıyor. Meclis'in ziyaretçi girişi olan kapılarında x-ray cihazlarının önünde uzun kuyruklar meydana gelirken, kampus içinde de yoğun bir insan trafiği oluşuyor.

Kuyruk önlemi

Habertürk'ün haberine göre; Meclis kampusunda bir başka sıkıntılı nokta da Meclis lokantası. Milletvekilleri seçim kampanyaları sırasında verdikleri sözler çerçevesinde seçmenlerine hemen her gün Meclis lokantasında yemek ısmarladığı için lokantada boydan boya uzun masalar kuruluyor. Seçmen vekili tarafından ağırlanmaktan memnun keyifle yemeğini yerken, diğer milletvekilleri yer bulmakta zorlanıyor. Hem kampus girişlerinde hem bina girişlerinde hem de lokantada kuyruklarla karşılaşan milletvekillerinin şikâyetleri art arda gelince, konu önce geçen hafta yapılan idare amirleri toplantısında ele alındı.

Toplantıda, ziyaretçilerle ilgili mevcut sınırlamalar gözden geçirildi. Ziyaretçilerin sadece vekillerin bulunduğu binaya alındığı, ana binaya girişlerinin özel izin gerektirdiği, buna karşılık seçimden yeni çıkan vekillerin seçmene verdiği “yemek ısmarlama” sözü dolayısıyla kuralların delindiği belirlendi. Ayrıca grup toplantılarına geçen dönem olduğu gibi yoğun ziyaretçi alımı da kuralların gevşemesine neden oldu. Bu saptamaların ardından TBMM'nin yeni çalışma düzeninin tespit edilmesi, vekillerin hem odalarında rahat çalışmaları hem lokantada yer bulabilmeleri hem de kuliste rahatça dinlenebilmeleri için ziyaretçilerin ana binaya çok özel durumlar dışında alınmaması kararlaştırıldı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında bu hafta toplanması planlanan başkanlık divanında da ziyaretçilerin ana bina ve vekil lokantasında yığılmaya neden olmadan ziyaret yapmalarını sağlayacak önlemler ele alınacak, güvenlik birimlerinin talepleri ve vekillerin şikâyetleri masaya yatırılacak. Bu haftadan itibaren kampus içindeki trafiğin azaltılması için ziyaretçilere sınırlama getirilmesi, mevcut sınırlamaların da tam olarak uygulanması bekleniyor.

TBMM Kampusu kimlik kartı

-TBMM Kampusu, 6 Ocak 1961'de açıldı.
-Genel kurul salonu ve 3 grup toplantısı salonu var.
-Vekiller için 472 oda bulunuyor.
-Ağa Han Mimarlık Ödüllü TBMM Camii, 1989'da inşa edildi.
-Kampusta 3 ana giriş var.
-Ziyaretçiler Dikmen ve Çankaya kapılarından alınıyor.
-Meclis'te yaklaşık 5 bin kişi çalışıyor.
-Haftanın 3 günü, günde yaklaşık 5 bin ziyaretçi geliyor.
-Yılda ortalama 1 milyon yemek servisi yapıldığı rapor ediliyor.

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.