Savaşın yaraları dayanışmayla sarılıyor

Savaşın yaraları dayanışmayla sarılıyor

20 yıl önce kanlı savaşın yaşandığı Bosna Hersek'te, Müslüman Boşnaklar ile Katolik Hırvatlar arasında iyi komşuluk ve dayanışma örnekleri sergileniyor.

Etnik ve dini farklılıklar nedeniyle 1990'lı yılların başında kanlı bir savaşa sahne olan Bosna Hersek'teki Prozor kentine bağlı köylerde bugün Müslüman Boşnaklar ile Katolik Hırvatlar arasında iyi komşuluk, hoşgörü ve dayanışma örnekleri sergileniyor.

Ülkenin orta kesimlerindeki Prozor'a bağlı Lizoperci, Slatina ve Gracac köylerinde yaşayan Müslümanlar ve Katolikler, savaş öncesinde olduğu gibi birbirlerine destek oluyor.

Bölgedeki hoşgörü ve iyi komşuluk ilişkilerinin geldiği noktayı anlatan en güzel örneklerden biri Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı Lizoperci köyünün imamı Amir Dreznjak. Lizoperci yakınlarındaki Slatinalı Katolikleri her pazar Gracac'taki kiliseye kendi otomobiliyle götüren imam, köylüler arasındaki ilişkilerin son derece iyi olduğunu söyledi.

Gracac'taki Katolik kilisesinin papazı Mato Topic'in, böbrek hastası olan Müslüman çocuk Ajla Sefer'in (5) tedavi masraflarının karşılanması için yardım kampanyası başlatması bölgedeki bir diğer dayanışma örneği.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.