Savaş, Türkmen kardeşlere engel olamadı

Savaş, Türkmen kardeşlere engel olamadı

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Osmaniye'deki çadır kente gelen Hacıibrahim ailesinin 3 kızı, yarım kalan eğitimlerine Türkiye'deki üniversitelerde devam etme imkanı buldu.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Osmaniye'de Türkmenlerin kaldığı çadır kente gelen Hacıibrahim ailesinin 3 kızı girdikleri sınavlarda başarılı olarak yarım kalan eğitimlerine Türkiye'deki üniversitelerde devam hakkı kazandı.

 Bayırbucak bölgesinden 3 yıl önce kaçarak Türkiye'ye sığınan 6 kişilik Hacıibrahim ailesi, Osmaniye'de Türkmenlerin kaldığı çadır kentte yaşamlarını sürdürüyor.
 
Çadır kentteki AFAD Okulu'nda gönüllü matematik öğretmenliği yapan anne Neda Fakı Hacıibrahim, AA muhabirine, ailecek eğitime çok önem verdiklerini belirterek, 3 kızının da bir göz çadırda ders çalışarak başarılı olduklarını ve üniversiteye yerleştiklerini söyledi.
 
Kızları 21 yaşındaki Elisar'ın Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi, 23 yaşındaki Emine'nin Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde, 25 yaşındaki Nur'un ise Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde eğitim gördüğünü belirten Hacıibrahim, "Kızlarımın eğitimi için her fedakarlığı gösterdim. Onlar da yaz kış demeden bir çadırın içerisinde azmederek başarılı oldular. Onlarla gurur duyuyorum" diye konuştu. 
 
Hacıibrahim, kendisinin de Suriye'de Lazkiye kentinde üniversitede matematik öğretmenliğini kazandığını ancak 3. sınıftayken ülkede iç savaş çıktığını anlatarak, AFAD yetkililerinin aldığı eğitimi göz önüne alarak çadır kentteki okulda öğretmenlik yapma imkanı verdiğini söyledi.
 
Suriye'de oto-elektrik dükkanı olan baba Salih Hacıibrahim de üç kızının üniversite okutmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
 
Kadirli ilçesinde bir dükkanda haftalık 200 liraya çalışan Hacıibrahim, şunları belirtti:
 
"Kazandığımın tek lirasına dokunmadan kızlarıma gönderiyorum. Biz de bu kampta devlet bize ne veriyorsa onunla geçiniyoruz. Bu şartlarda bir çocuk okutmak zorken biz üç çocuk birden okutuyoruz. Bir de 5 yaşında oğlum var o bizimle kalıyor. Bize barınma, kızlarıma eğitim imkanı sağlayan Türk devletine teşekkür ediyorum. İnşallah bir gün biz de vefa borcumuzu öderiz." 
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.