Sarkozy’nin 1 bakanı ve 5 danışmanı gözaltına alındı

Sarkozy’nin 1 bakanı ve 5 danışmanı gözaltına alındı

Sarkozy’nin Cumhurbaşkanlığı döneminde Elysee Sarayı’nda, genel sekreterliğini, danışmanlığını ve müşavirliğini yapan 6 kişi gözaltına alındı.

Fransa’da Nicolas Sarkozy’nin Cumhurbaşkanlığı döneminde Elysee Sarayı’nda genel sekreterliğini, danışmanlığını ve müşavirliğini yapan 6 kişi bugün gözaltına alındı.

Aralarında eski İçişleri Bakani Claude Gueant’ın da bulunduğu 6 kişi, Elysee Sarayı’nın bütçesinden usulsüz şekilde anket yaptırarak kamu kaynağını harcamakla suçlanıyor.

Söz konusu suçlamalar, ilk kez Elysee Sarayı’nın 2009'da hesaplarını inceleyen Sayıştay raporunda gündeme gelmişti.  

Sayıştay, ihale açılmadan yaklaşık 1.5 milyon avro tutarındaki işin Sarkozy’ye yakın bir araştırma şirketine verildiğini ortaya çıkarmıştı.

Gueant’ın dışında, Sarkozy’nin Cumhurbaşkanlığı döneminde özel kalem müdürü, müşavir ve  danışman ekibi arasında yer alan Xavier Musca, Emmanuelle Mignon, Jean-Baptiste de Froment, Jean-Michel Goudard ve Julien Vaulpre gözaltına alındı.

Sorgu hakiminin, Elysee Sarayı ile iş yapan 9 araştırma kuruluşunun faaliyetlerini mercek altına aldığı belirtiliyor. Patrick Buisson’un sahibi olduğu Publifact, "en çok şaibeli şirket" olarak gösteriliyor.

Sayıştay raporunun ardından çıkan haberlerde, Sarkozy’nin Elysee Sarayı için sipariş ettiği bazı anketlerin geniş versiyonlarının Elysee Sarayı’na gönderildiği, seçilmiş bölümlerinin ise gazete sayfalarında yer aldığı ileri sürülmüş ve Sarkozy’nin kendi gündemine göre sipariş ettiği anketleri, üstelik de sonuçlarını manipüle ederek yayınladığı iddiaları gündeme gelmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.