Sarıkamış'ın ormanlarında tefekkürlük manzaralar

Sarıkamış'ın ormanlarında tefekkürlük manzaralar

Kış mevsiminin gelmesi ile Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki sarıçam ormanlarında tefekkürlük manzaralar oluştu.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinden başlayarak kuzeyde Erzurum'un Şenkaya ilçesi sırtları ile güneydeki Aras Vadisi arasında kalan Süphan Dağı çevresine kadar ulaşan ormanlar, uçsuz bucaksız görüntüsüyle etkiliyor.

Bölgede etkili olan kar yağışıyla, Sarıkamış ilçesini çevreleyen 2 bin 600 rakımlı Soğanlı Dağları ile Kumrutepe ve Çataldere mevkisindeki ormanlar beyaza büründü.

Ormanların arasında yer alan ve Türkiye'nin önemli kış sporları merkezlerinden olan Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki sarıçamlar da kar yağışıyla kartpostallık görüntüler oluşturuyor. 

Birçok kuş türünü barındırıyor

Ayrıca Sarıkamış ilçesindeki Keklik Vadisi'nde bulunan ve bu aylarda yüzeyi tamamen buzla kaplanan Ördek Gölü, ormanlar arasındaki manzarasıyla ziyaretçilerini etkiliyor.

İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan göl, 4 mevsim boyunca angut gibi yabani ördeklere ve birçok kuş türüne barınma ve üreme imkanı sağlıyor.

"Sarıçam ormanları Sarıkamış için sembol"

Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı Mir Hasan Taş, "Sarıçam ormanları Sarıkamış için semboldür, bu hem yaz hem kış turizmi için değerli" dedi.

Taş, sarıçam ormanlarının, fotoğrafçıların da ilgi odağı olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Kışın beyaz gelinliğini giymiş son derece önem arz eden bu ormanlarımız, turizmciler için büyük önem arz ediyor. Kışın fotoğrafçılık anlamında turizme ivme kazandıracak fotoğraflar da burada çekiliyor."

"Ördek Gölü'nde de angut ve ördekler yaşıyor"

Hasan Taş, ormanların her mevsime ayrı güzellik kattığını anlattı.

"Ormanların içerisinde kayak pistlerinin oluşu, turizmciler son derece önemli. Sarıkamış'a özgü 2 bin 500 rakımlı sarıçam ormanları ilçeye güzellik katıyor. İlçeyle özdeşleşen sarıçam ormanları doğasıyla yazın da kışın da turizme ivme kazandırıyor."

Taş, Sarıçam ormanları arasında yer alan Ördek Gölü'nün öneminden de bahsederek, "Ördek Gölü'nde de angut ve ördekler yaşıyor. Burası da hem yaz hem de kış fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor. Kışın donan bu göl ayrı güzelliğe bürünüyor. Turizmcileri, fotoğraf tutkunlarını ilçemize bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.