Sarıgöl'de kiraz ağacı çiçek açtı

Sarıgöl'de kiraz ağacı çiçek açtı

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde kiraz ağaçları çiçek açtı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, bazı ağaçların sonbaharda çiçek açmasına yol açtı. 

İlçe sakinlerinden Yusuf Tüfekçi, evinin bahçesindeki kiraz ağacının ikinci kez çiçek açtığını, görenlerin şaşkınlığını gizleyemediğini kaydetti.

Kiraz ağacının yeniden çiçek açmasını merak eden komşuları Tüfekçi'nin evini ziyaret ederken, sonbaharda gerçekleşen bu durumun "hayra alamet olmadığını" belirtti.

- "Yalancı bahar"

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen de hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle ilçedeki birçok ağaçta benzer olayın yaşandığını kaydetti. 

Ülgen, ilçede "yalancı bahar" yaşandığını belirterek, "Yeteri kadar yağış olmadı. Geceleri de soğuk olmuyor, bu olayla birlikte ağaçların gövdelerindeki sular çekilmeyince ağaçlarda aldanma oluyor. Bazı meyve ağaçları henüz dallarından yapraklarını bile dökmeden çiçek açmaya başladı. Ancak, bu tür erkence çiçek açan ağaçlar ileride olacak soğuklarda açılan çiçekleri kurur. Biz bu olaya 'yalancı bahar' deriz" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.