Şanlıurfa'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Şanlıurfa'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Şanlıurfa'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında GAP Arena Stadyumunda ''Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi'' konulu bir konferans verildi.

Şanlıurfa Müftülüğü ve kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarınca organize edilen programda, açılış konuşmaların ardından Ankara Hacı Bayram Camii imam hatibi Ahmet Karali ve İstanbul Beyazıt Camii imam hatibi Suat Gözütok, Kuran-ı Kerim okudu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Mehmet Keskin, ''Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed'in ''kainatın efendisi ve alemlere rahmet olarak'' yüce Allah tarafından gönderilen ''şefkat ve merhamet peygamberi'' olduğunu anlattı.

Bu konunun Kur'an-ı Kerim'de birçok ayette açıkça ifade buyrulduğunu ifade eden Keskin, şunları kaydetti:

''Bizlere hitaben buyuruyor ki yüce Mevla, 'Ey insanlar size kendi aranızdan, sizler gibi sade bir insan olarak, bir elçiyi gönderdim. O elçi size çok düşkündür, size çok tutkundur, sizin sıkıntıya düşmeniz onun çok ağırına, gücüne gider, size karşı şefkatli ve merhametlidir.' Gerçekten de şefkat ve merhameti bütün insanların vücuduna adeta bir güneş gibi ışık tutmuş, insanların gönüllerini ısıtmıştır.''

-''İLAHİ KONSERİ''

İlahiyatçı gazeteci-yazar Harun Tokak da konuşmasında böyle mukaddes bir gecede, Şanlıurfa'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Hz. Muhammed'in hayatından kesitler sundu.

Konuşmaların ardından öğrenciler arasında yapılan ''Naat-ı şerif ile mektup'' dalındaki yarışmada dereceye giren öğrencilere, ödülleri verildi.

Ödül töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da herkesin ''Kutlu Doğum Günü''nü kutlayarak, etkinliğin hazırlanışında emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlikte çeşitli ilahileri seslendiren sanatçı Ertuğrul Erkişi, bir grup çocukla da ''Minik Dualar Grubu''nun ilahilerini de okudu.

Daha sonra ''Grup Dergah'' ekibinin de bazı ilahileri okuduğu programda, sema gösterisi de sunuldu.

Bu arada yaklaşık 4 saat süren ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programın başlangıcında gelen bazı vatandaşlar, 30 bin kişilik stadyumda yer kalmayınca içeri giremedi. Bu esnada kimi vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi, özel güvenlik görevlileri de bu esnada yoğunluğu çeken gazetecileri engellemeye çalıştı.
Zaman