Şanlıurfa Bediüzzaman mevlidine hazırlanıyor

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri hem miladi takvime hem de hicri takvime göre vefat yıl dönümünde rahmetle yâd ediliyor.

Miladi 23 Mart 1960 yılında vefat eden Üstat Bediüzzaman hazretleri için 21-27 Mart arasında etkinlikler kapsamında, hafta boyunca Türkiye’nin birçok yerinde ve Şanlıurfa’da konferans ve paneller düzenlendi.

Hicri takvime göre Ramazan ayının 25. gecesinde yani Kadir gecesinden bir gün evvel Üstad hazretleri çok sevdiği ve değer verdiği Peygamberler şehri Şanlıurfa’da ruhunu rahmana teslim eyledi.

Vefatından günümüze kadar her yıl aynı tarihte aralıksız olarak Şanlıurfa’da üstadın ruhuna Mevlid-i Şerif okunmaktadır. Türkiye’nin dört bir yanından ve Şanlıurfa’dan birçok katılımcının mevlide iştirak etmesi bekleniyor.

Bu sene vefatının 62. sene-i devriyesinde Üstad Hazretleri rahmetle yâd edilecek inşallah. Üç yıl sonra 23 Mart 2025 yılında aynı haftaya tevafuk eden hicri 26 Ramazan 1446 yılına tevafuk ederek aynı haftada birlikte yâd edilecek.

b1-001.jpg

Pandemi nedeniyle iki yıl üst üste on-line mevlid tercih edilerek Üstadı anma etkinliklerine ara verilmeyerek anma programlarına devam edildi. Bu yıl hayatın normale dönmesi ile birlikte inşallah 26 Nisan Salı akşamı Şanlıurfa Dergâh camiinde başta Peygamber Efendimiz (asm), bütün peygamberler, sahabeler, evliyalar ve Müslümanlar olmak üzere Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin ruhuna Kur’an-ı Kerim, Mevlit ve dualar okunacak.

b7.jpg

Her yıl olduğu gibi bu yılda mevlit organizasyon gurubu bir ay öncesinden çalışmalarına başladılar. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine, organizasyon grubunda yer alan, emeği geçen dernek ve vakıflara ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Mevlide 10 gün kala Şanlıurfa’da şehrin birçok yerinde bulunan billboardlara Üstad hazretlerinin Risale-i Nur eserlerinden seçme vecizeler aktarılarak tanıtım ve ilan yapılmaktadır.

b3-001.jpg

Başta Türkiye olmak üzere Dünyanın birçok coğrafyasında milyonlarca insanın imanının kurtulmasına ve tahkiki olmasına vesile olan, eserleri dünyanın birçok diline çevrilen Risale-i Nur müellifi Bediüzzaman hazretlerini bir kez daha rahmetle yâd ediyoruz, mekânı cennettir inşallah.

b8.jpg

Ayrıca gelecek Leyle-i kadrinizi tebrik eder, başta Âlem-i İslâm ve tüm insanlık için hayırlara, felaha, barışa, bolluk ve berekete vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Allah’a emanet olunuz.

b4-001.jpgb5-001.jpgb6.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum