Sanayide TRT payı ve emlak vergisi kaldırılıyor

Sanayide TRT payı ve emlak vergisi kaldırılıyor

Üretim Reform Paketi'ni açıklayan Sanayi Bakanı Özlü, "Sanayicilerin TRT'ye ödediği pay 344.2 milyon lira, bunu ve emlak vergisini kaldırıyoruz" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 77 maddelik Üretim Reform Paketi'ni açıkladı. Bugün TBMM Sanayi Komisyonu'nda paketin sunumunu yapacaklarını söyleyen Özlü, mayıs ayı içinde de Meclis'ten geçirmeyi hedeflediklerini belirtti. Özlü, sanayicilerin elektrik tüketimlerinde TRT'ye pay ödediğine dikkati çekerek, "2015'te sanayicilerin TRT'ye ödediği pay 344,2 milyon lira. Biz bunu kaldırıyoruz. TRT'yi destekleyen sanayicimiz değil, şans ve talih oyunlarından gelen gelir olacak" şeklinde konuştu. 

360 MİLYON TL'LİK YÜKTÜ 

Planlı sanayi alanları için emlak vergisinin kaldırılması ve yapı denetim hizmet bedeli indirimiyle ilgili bir soru üzerine Özlü, "Emlak vergisi payı organize sanayi bölgeleri için yılda 360 milyon lira. Bunu da kaldırıyoruz. Sanayi siteleri için getirdiğimiz yapı denetimi hizmet bedeli indirimiyle yılda 127.8 milyon lira ilave bir hak sağlıyor. Sanayi sicili almış her sanayici için emlak vergi kalkıyor" diye konuştu.

Yurtdışında OSB kurulabilecek

Bakan Özlü, şöyle devam etti: "Yurtdışına organize sanayi bölgesi (OSB) kurma imkanı getiriyoruz, bunun için Bakanlar Kurulu'ndan yetki alıyoruz yani Türkiye'de başarılı olan OSB'ler yurtdışında da OSB kurabilecekler." Özel sektörün de özel endüstri bölgesi kurmasına imkan tanıyacaklarını dile getiren Özlü, "Deniz doldurma yoluyla endüstri bölgesi kurmanın önünü açıyoruz. Bunlardan birisi Trabzon Arsin bölgesi" dedi.  

63 BİN 649 İŞYERİ TAŞINACAK 

 

Bakan Özlü, Isparta, Malatya, Düzce, Rize, Konya, Uşak, Elazığ ve Samsun olmak üzere 8 sanayi sitesinin taşınma işlemlerinin başlayacağını bildirerek, "Toplamda 135 sanayi sitesi ve 63 bin 649 işyerinin taşınacak. Taşınma maliyeti 19 milyar lira" dedi. 

Haftasonu için artık izin alınmayacak 

Fabrikaların haftasonu çalışmak için belediyelerden izin alması gerektiğine işaret eden Özlü, düzenlemeyle bunun ortadan kaldırıldığını söyledi. Özlü, haftasonu tatili muafiyetinin sanayiciye yıllık katkısının 233 milyon lira olacağının altını çizdi. 

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.