Samanyolu Galaksisi'nin muhteşem görüntüsü

Samanyolu Galaksisi'nin muhteşem görüntüsü

Bir Fin astrofotoğrafçı, 12 yıl süren özenli çalışmasının ardından Samanyolu Galaksisi'nin 1,7 gigapiksellik nefes kesen görüntüsünü yayımladı.

Pozlama süresi bin 250 saat olan fotoğraf, 234 ayrı görüntünün bir araya getirilmesiyle oluşturuldu. "Mozaik", Boğa takımyıldızından Kuğu takımyıldızına 20 milyon yıldızın bulunduğu bir alanı kapsıyor.

Çalışmasına 2009'da başlayan J-P Metsavainio, ilkin Samanyolu çevresindeki bulutsuları birbirinden bağımsız şekilde fotoğrafladığını söyledi. Bu yüzden kareler arasında boşluklar meydana gelirken, astrofotoğrafçı bunları doldurmak için yıllar içinde fotoşop kullandı.

Metsavainio, görüntülerin birbirine denk gelmesini ve yıldızların eşleşmesi sağlamak; renk dengesini ve ışıkların uyumunu yakalamak için kareler arasında küçük ince ayarlamalar yaptığını ifade etti ve ekledi:

Mozaik görüntünün tamamlanması neredeyse 12 yıl sürdü. Bu uzun sürenin sebebi fotoğrafın boyutu ve görüntünün çok derin olması. Diğer nedense mozaik karelerinin çoğunu birbirinden bağımsız şekilde görüntülemem.

Fotoğrafta görülen renkler, bazı elementlerin emisyonunu temsil ediyor: Hidrojen yeşil, sülfür kırmızı ve oksijen mavi renkte görülüyor.

Metsavainio, "Sanırım bu, Samanyolu'nu söz konusu çözünürlükte ve derinlikte bahsi geçen üç rengin hepsiyle gösteren ilk görüntü" diye konuştu.

Astrofotoğrafçının diğer çalışmalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.