Samanyolu Galaksisi'nde 'Aman Allah'ım Parçacığı'dan sonra ikinci keşif

Samanyolu Galaksisi'nde 'Aman Allah'ım Parçacığı'dan sonra ikinci keşif

Cenab-ı Hakk'ın kudretine şahit olan bilim adamları, yeni keşiflerini Allah'a vermekte zorlandı

Uzay bilimciler, ABD'nin Utah eyaletinde, Samanyolu Galaksisi'nin ötesinden Dünya'ya geldiği düşünülen, son derece nadir ve ultra yüksek enerjili parçacık tespit etti.

CNN'in haberine göre, Utah'ın Batı Çölü'nde bulunan "Teleskop Dizisi" adlı kozmik ışın gözlemevi tarafından belirlenen parçacığa, Japon mitolojisindeki güneş tanrıçasından esinlenilerek "Amaterasu Parçacığı" adı verildi.

Parçacığın enerjisinin, şimdiye kadar gözlemlenen en güçlü kozmik ışın olan ve 1991'de tespit edilen "Aman Tanrım Parçacığı"dan (Oh-my-God-OMG) sonra ikinci sırada olduğu belirtildi.

Araştırmada, kozmik ışınlardan düşük enerjili olanların Güneş'ten yayıldığı ancak son derece yüksek enerjili nadir kozmik ışınların diğer galaksilerden ve Samanyolu Galaksisi dışındaki kaynaklardan Dünya'ya ulaştığı kaydedildi.

Araştırmanın yazarlarından Utah Üniversitesi fizik ve astronomi uzmanı Prof. Dr. John Matthews, yaptığı açıklamada, "Elinizi uzattığınızda, avucunuzun içinden saniyede bir kozmik ışın geçer ama bunlar gerçekten düşük enerjili parçacıklardır. Gerçekten yüksek enerjili kozmik ışınlar ise neredeyse her yüzyılda kilometrekare başına bir tane denk gelir. Bunlar asla elinizden geçmez." ifadelerini kullandı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.