Saldırının, şeriat ile hiçbir alakası yok, tamamen fitne

Saldırının, şeriat ile hiçbir alakası yok, tamamen fitne

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Irak'ın Diyala ilinde Sünnilere ait 6 camiye yönelik yapılan bombalı saldırıyı kınadı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Irak'ın Diyala ilinde Sünnilere ait 6 camiye yönelik yapılan bombalı saldırıyı kınayarak, bu saldırıyı düzenleyenleri "mezhep çatışması" çıkarmakla suçladı.

Karadaği, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dünya Müslüman Alimler Birliği adına Diyala ilindeki Sünnilere ait camilere yönelik yapılan terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Saldırının, İslami yasa ve şeriat ile hiçbir alakası yoktur ve tamamen fitne amacıyla yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Irak'taki bazı ellerin mezhep çatışmasını körükleyip alevlendirmek istediğini dile getiren Karadaği, "Camilere ve kutsal mekanlara yönelik yapılmak istenen saldırılar ülkedeki şiddeti artırmak ve bölgedeki mezhepler arasındaki sorunları kör düğüm haline getirmek için yapılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Irak ve bölgedeki Müslümanların bu tür oyunlara gelmemesi uyarısında bulunan Karadaği, "Bu saldırıların İslam dinine ve bölgedeki halklara hiçbir faydası olmayacaktır. Tam tersine insanlık düşmanlarına hizmet edecektir" dedi.

Irak'ın Diyala iline bağlı Mikdadiyye bölgesinde gençlerin buluştuğu iki kahvehaneyi hedef alan bombalı saldırıda 21 kişi hayatını kaybetmiş, 42 kişi yaralanmıştı. Daha sonra aynı bölgede bulunan Sünnilere ait 6 camiye düzenlenen bombalı saldırıda da 4 kişi hayatını kaybetmişti.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.