Saldırganlarından birinin kimliği tespit edildi

Saldırganlarından birinin kimliği tespit edildi

Paris'teki Bataclan Konser Salonu saldırganlarından birinin isminin Ömer İsmail Mostefai olduğu bildirildi.

Paris'teki terör saldırılarının faillerinden birinin isminin Ömer İsmail Mostefai olduğu bildirildi.

 Fransız basınına yansıyan bilgilerde, dün Fransa Terörle Mücadele Savcısı François Molins tarafından kimliği tespit edildiği açıklanan Bataclan Konser Salonu saldırganlarından biri olan 29 yaşındaki teröristin isminin Ömer İsmail Mostefai olduğu belirtildi.
 
Konser salonunda yaklaşık 90 kişinin ölümüne neden olan üç saldırgandan biri olan Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Mostefai'nin kimliğinin parmak izinden tespit edildiği açıklandı.
 
Diğer taraftan Mostefai'nin yakın çevresinden 6 kişi dün gece polis tarafından gözaltına alındı.
 
Mostefai'nin ailesinin yaşadığı evlere baskın düzenledi. Romilly-sur-Seine kasabasındaki baskında teröristin babası, Bondoufle kasabasına yapılan baskında ise erkek kardeşi gözaltına alındı. Mostefai'nin eşinin de gözaltına alındığı öğrenildi.
 
Terörle Mücadele Savcısı François Molins dün yaptığı basın açıklamasında, konser salonundaki saldırıyı gerçekleştiren kişilerden birinin kimliğinin teşhis edildiğini, poliste sabıkası olan bu kişinin, 21 Kasım 1985'te Fransa'nın Esssonne bölgesinin Courcouronnes kasabasında doğduğunun belirlendiğini kaydetmişti.
 
Paris'i önceki akşam kana bulayan art arda gerçekleşen saldırılarda en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 99'u ağır 352 kişi yaralanmıştı. Altı farklı noktada gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.