Said Nursi'ye vefa borcunu ödemeye çalışıyoruz

Said Nursi'ye vefa borcunu ödemeye çalışıyoruz

Türkiye Yazarlar Birliği Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen "Bediüzzaman Paneli", Şahinbey Konferans Salonunda gerçekleşti

Hakan Bayraklılar'ın haberi - RisaleHaber

GAZİANTEP-Türkiye Yazarlar Birliği Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen "Bediüzzaman Paneli", Şahinbey Konferans Salonunda gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını Gaziantep TYB başkanı Hanifi Akın yaptı.

Hanifi Akın günün anlam ve önemiyle ilgili kısa bir konuşma yaptıktan sonra TYB Gaziantep şubesi olarak, Bediüzzamana olan vefa borçlarını ödemek için bu paneli gerçekleştirdiklerini belirtti.

Panelistlerin kısaca takdimi yapıldıktan sonra İbrahim Sadri'nin seslendirdiği "Bir Demet Gülle Geldik Sana" adlı sinevizyon gösterisinin ardından İhsan Atasoy tarafından Kur'an Tilaveti okundu.

Araştırmacı-Yazar Necmettin Şahiner konuşmasında, yapmış olduğu araştırmalar sırasında Cemil Meriç, Şerif Mardin gibi aydınlarla olan hatıralarını aktardı.

Yazar İhsan Atasoy, "TYB Gaziantep şubesini, Büyük Üstada Vefa Gecesinde yapmış oldukları bu organizasyondan dolayı tebrik ederiz." diyerek sözlerine başladı.

Atasoy, Üstadın şahs-ı manevisinin anlaşılması için "Rüyada Bir Hitabe"yi merakla, dikkatle ve satırlar arasındaki ayrıntıları inceleyip açığa çıkarmak suretinde okunması gerektiğini vurgulayarak, bu minvalde okuyuşundan anladıklarını aktararak Üstadın şahsiyeti hakkında görüşlerini beyan etti.

Bediüzzamanın sürgünlerde ve hapishanelerde çekmiş olduğu sıkıntıları anlattıktan sonra "Eğer bugün Üstadımız bu büyük çilelere katlanmamış olsaydı bütün ecdadımız topraklar altında ölüp gitmişlerdi ve bizde buralarda bulunmamış olacaktık" diyerek ebedi saadeti bizlere gösterdiğini için ona ne kadar minnettar olduğumuzu aktararak sözlerini tamamladı.

Bediüzzaman'ın talebelerinden Hamdi Sağlamer de çocukluğundan bu zamana kadar olan maceralarını aktardı. 5 yıllık eğitim süresince mektepte hocaların Allah'tan uzaklaştırıcı anlatımlarda bulunması onu ve arkadaşlarını Allah'tan uzak bir hayata sürüklediğini belirtti. Risale-i Nurla tanıştıktan sonra Allah'ın varlığını ve birliğini her geçen gün daha fazla görmesi onun hayata bakış açısını tamamıyla değiştirdiğini, Risale-i Nur'ların manevi yaralarını nasıl tedavi ettiğini aktardı. 4 ay boyunca hergün rüyasında bir zatı gördüğünü ve Risale-i Nur'da anlamadığı yerleri ona anlattığını aktaran Sağlamer, bu zatın Bediüzzaman olduğunu onunla görüştükten sonra anladığını belirtti. Daha sonra dersane ve hapishane hayatında yaşamış olduğu hatıralardan bahsederek konuşmasını sonlandırdı.

gaziantep_panel-(3).jpg

gaziantep_panel.jpg

gaziantep_panel-(2).jpg

gaziantep_panel-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum