Said Nursi'ye göre Resul'e biatı yenileyeceğiz

Said Nursi'ye göre Resul'e biatı yenileyeceğiz

Bitlis'te bu yıl kurulan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Best-Der'in ilk kez düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuyla kutlandı. Salon Peygamber Sevdalılarına dar geldi

Nisan ayı ile beraber start alan Kutlu doğum etkinliklerinin coşkuyla yaşandığı yerlerden biri de Bitlis oldu. İlk kez düzenlenen ve büyük bir teveccühle karşılanan Kutlu Doğum etkinliğinde gönüllü olarak minibüslerini hizmete sunanlar hat minibüs sahipleri program başında ve sonunda vatandaşları ücretsiz olarak etkinlik alanına getirip götürmeleri büyük takdir gördü.

Bitlisli Emrullah hocanın Kuran tilavetiyle başlayan program Grup Selam'ın okuduğu Kürtçe mevlit ile devam etti. Okunan mevlit sonra Grup Selam ve Grup Rahmetin okumuş olduğu ilahilerle coşan vatandaşlar Av. Necat Özdemir'in Türkçe yaptığı konuşmayla Allah Resulü'nün (sav) örnek oluşunu ve örnek almamız gereken yönlerine işaret etti. Bugün yeryüzünde insanların kurtuluşu ve azadeliği için takip etmesi ve örnek alması gereken kişi Muhammed (SAV)'den başka kim olabilir diyerek Müslümanlar olarak kendimize başka örnekler edinmememiz gerektiğine işaret eden Özdemir, "İnsanlar türlü sebeplerle bir araya geldiği bir dönemde sizler Allah Resulünün muhabbeti için bir araya geldiniz. Elbette ki bu sizin yani Bitlis ahalisinin şerefini artıracaktır. Bizler bu kutlu günde burada bulunmakla ve Resulullah'a getireceğimiz salavatlar ile Üstad Bediüzzaman'ın da tabiriyle Allah Resulüne olan biatimizi yenilecek ona olan bağlılığımızı bir daha dile getireceğiz." dedi.

"Eğer Allah'ı Seviyorsanız Hazreti Muhammed Mustafa'ya uyun ki Allah da sizi sevsin." Hükmünü bizim için beyan eden ve Resulullah'ı bizim için hem örnek ve hem de uyacağımız bir merci olarak gösteren Allah (cc)'ın rızasına ulaşmak için Resulullah'ı takip etmek zorundayız diyen Özdemir, "Zira bizler Allah'ın kulu olarak onu tanımak ve emrine itaat etmek zorundayız. Bunu unutmayın. Allah'ı tanımayanın vicdanı yoktur. Allah'ı tanımayanın insafı yoktur. Allah'ı tanımayanın ne bu dünyada ne de öbür dünyada yeri ve değeri yoktur. Üstad Bediüzzaman'ın da dediği gibi Allah'ı tanıyan zindanlarda da olsa bahtiyardır. Allah'ı tanımayan saraylarda da olsa bedbahttır." dedi.

Günün anlam ve önemine binaen Kürtçe bir konuşma yapan Molla Beşir Şimşek Hoca ise insanların böyle kısa zamanlar içerisinde Resulullah'ı vasıflandırmanın mümkün olmadığını okuduğu bir şiirle anlatarak, bizim huzur ve saadet adresimiz olan Resulullah'ı anlamanın ancak onu yaşamakla mümkün olacaktır diyerek Allah Resulünün örnek almanın önemine değindi. Molla Beşir Konuşmasına devamla, "Hz. Aişe annemizden soruyor. Resulullah'ın ahlakı neydi. Nasıl bir ahlaka sahip idi diye soranlara, siz hiç kuran okumadınız mı? Onun ahlakı Kur'an'dı. Evet, Müslümanlar ahlakı Kur'an olan bir Peygamberin ümmeti olarak onu örnek alacaksak Kuranı iyi anlamalı ve hayatımızda yaşatmak zorundayız" dedi.

Sahabelerden gelen rivayetlerle Peygamber efendimizin ahlakı hakkında misaller veren Molla Beşir, Resulullah'ın ahlakı hakkında bizlere ulaşan rivayetlerde dahil olmak üzere, Resulullah'ı anlatmaya güç yetirmenin mümkün olmadığını dile getirerek, ümmet olarak bu gün zillet durumuna düşmemizin sebebinin ise bu ulvi değerlerden ve ahlaktan uzak kalmamız ve hayatımızda Resulullah'ı örnek almamamızdan ileri gelmektedir diyerek, ümmetinin Resulullah'ı takip etmekten aciz kaldığını dile getirdi.

Program, konuşmalar sonrası okunan ilahiler ve Rahmet tiyatro ekibinin canlandırdığı Hubeyb Bin Adiy'nin şehit edilmesi tiyatro gösteriminden sonra, Emrullah hocanın okuduğu dua ile son buldu.
Medya 73