Said Nursi,siyasi mehdi Ayasofyayı açar diyor

Said Nursi,siyasi mehdi Ayasofyayı açar diyor

Bulut, Bediüzzaman'ın siyaset âleminde çıkacak mehdi’nin vazifeleri arasında, Ayasofya’nın açılmasını da saydığını söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Mehmet Ali Bulut, Bediüzzaman'ın siyaset âleminde çıkacak mehdi’nin vazifeleri arasında, Ayasofya’nın açılmasını da saydığını söyledi.

İstanbul'un üç kere fethedileceğini ifade eden Bulut, Haber 7'deki yazısında üçüncü fethin Ayasofya'nın açılması olacağını belirterek, "İstanbul İslam kalmaya devam edecek ve en az üç kere, tekrar tekrar fethedilecektir. Ve inşallah, hicri 1453’te, son defa ve ebediyen bir kere daha fethin tadını çıkaracaktır. Ayasofya bir kere daha ibadete açılacaktır. Onu maksadının haricinde kullananlar da vakfiyesindeki lanete muhatap olmakla kalacaklardır" dedi.

Bulut 3 kere fetih olayını şöyle açıkladı: "Bunların ilki Fatih’in onu zaptedip Müslüman dünyaya kazandırmasıdır. İkincisi İstanbul’un işgal kuvvetlerinden alınıp yeniden Müslüman Türk halkının yönetimine katılmasıdır. Üçüncü fetih ise ‘saklı bir fetih’ olacaktır. Evet, İstanbul zahiren özgür gibi de görünse, onun manası ve ruhu olan Ayasofya, kilit altında olduğu için işgal altındadır ve fethedilmeyi bekliyor. İşte üçüncü fetih, Ayasofya’nın yeniden Rabbine kavuşmasıyla gerçekleştirilecektir."

Bediüzzaman'ın siyaset alemindeki mehdinin Ayasofya ile ilgili ilişkisini de açıklayan Bulut, "Bediüzzaman, ‘siyaset âleminde çıkacak mehdi’nin vazifeleri arasında, Ayasofya’nın açılmasınıda sayar. İşte o mabedin kubbeleri yeniden tekbir ve Kur’an sedalarıyla buluştuğunda -ki onun vakti çoook yaklaştı- yani onun manevi iklimi, kubbesi altında varılacak secdelerle bir kere daha nurlandığında İstanbul son defa fethedilmiş olacaktır" dedi.

Yazının tamamı için TIKLAYINIZ