Said Nursi'nin naaşı Urfa Şehitliği'nde iddiası!

Said Nursi'nin naaşı Urfa Şehitliği'nde iddiası!

İkbal, Bediüzzaman Said Nursi'nin naaşının Balıklıgöl'deki mezardan çıkarılarak Urfa'daki şehitliğe defnedildiğini ileri sürdü. İkbal, bu iddiasını da Bediüzzaman Hazretleri ile görüşen Mahmut Hasırcı'ya dayandırdı

Medya Yazarları Derneği Onursal Başkanı Abdulkadir İkbal, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin naaşının Balıklıgöl'deki mezardan çıkarılarak Urfa'daki şehitliğe defnedildiğini ileri sürdü. İkbal, bu iddiasını da Bediüzzaman Hazretleri ile görüşen ve 52 yıl türbedarlığını yapan Mahmut Hasırcı'ya dayandırdı.

Said Nursi'nin mezarının kırıldığı gün Şanlıurfa'da bir askerin öldüğünün haberinin yayıldığını ve bunun bir senaryo olduğunu belirten İkbal, asker cenazesi denilerek Şehitlik Mezarlığı'na defnedilen naaşın Bediüzzaman'ı ait olduğunu öne sürdü.

Bu iddiasını Said Nursi'nin Şanlıurfalı talebesi Mahmut Hasırcı'ya ve Üstad'ın bir şiirine dayandıran İkbal, "Sabaha doğru gelip Said Nursi'nin mezarını kırarlar. Çevredekilere bir askerin öldüğünü ve o askeri defnedecekleri söylenir. Ertesi gün Yusuf Paşa Camii'nde İkindi namazında cenaze namazı kılıp buraya defnederler. Mahmut Hasırcı durumundan haberdar olup takip eder. Daha sonra gelip mezarın yerini tespit eder ama pek fazla kimseye bahsetmez. Hasırcı'nın vefatından 14 gün önce onu arayıp hasta olduğunu ve bildiği bilgilerle ilgili çalışma yapmak istediğimi söyledim. 'Olur' deyip Ulu Camiye geldi. Daha sonra da Ulu Camii'nden Urfa Şehitlik'e (Şehitler Anıtı'nın bulunduğu mezarlık) kadar geldik. Hasırcı 'Üstad'ı oradan çıkardılar, senaryo yaptılar ve buraya defnettiler. Üstad buradan gitmedi. Üstadın kitabında bir şiiri var: ' Yıkılmış bir mezarım ki, yığılmışım içinde' diyor. Üstad Urfa'dan gitmediğini şiirinde beyan ediyor." şeklinde konuştu.

SİZİN İLK İŞİNİZ SAİD NURSİ'NİN MEZARINI KIRMAK MI?

Ölen bir insanın mezarının kaldırılıp nerede olduğu belli olmayan bir hale getirmenin devlete yakışmadığını belirten İkbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İhtilal yeni olmuş, askerin başka işi yok mu? 50 gün sonra gelip Said Nursi'nin mezarı kırılıyor. Daha devlet sistemini yeni ele aldınız. Menderes ve Celal Bayar'ı götürdünüz. Yeni bir devlet kuruluyor, sizin ilk işiniz Said Nursi'nin mezarını kırmak oluyor. Bu hakikaten dünyada emsali olmayan bir felakettir. Bakın naaşı nereye koyduysanız getirin eski yerine koyun. Bediüzzaman'ın mezarı eski yeridir. Herkes eski yeri gördü, Fatiha okudu. Mezarı belli ama cesedini çıkardılar. Nereye gömdüyseniz getirin eski yerine koyun. Üstadın cesedinin yeri belli olmasın diye senaryo yazmışlar. Bir devlete yakışmaz. Devletin büyük bir ayıbı ve günahıdır.

HELALLEŞMEK İSTEYENLER SAİD NURSİ'DEN BAŞLAMALI

Helalleşmek isteyenlerin Said Nursi'den başlaması gerektiğini vurgulayan İkbal, "Said Nursi'den önce Şeyh Said'in, Seyyid Rıza ve İskilipli Atıf Hoca'nın mezarı da kayıptır. Kendileri için ise dünyanın en büyük mezarını (Anıtkabir) yaptılar. İddia ediyorum; dünyanın adeta tapınağını yaptılar. Türkiye bu ayıpla devam edemez. Helalleşmek isteyenler Said Nursi'den başlamalı. Senaryo böyle yapıldı. İnşallah aklı başında olan insanlar bir işe el atar. Hükümete ricamız; siz maneviyata ve İslam âlimlerine değer veren anlayışa sahipsiniz, bir an önce bu ayıbın ortadan kaldırılması için cesedini bulup eski yerine koyun." diye çağrıda bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum