Said Nursi'nin kayıp mezarı nedeniyle düşen uçağa binmekten kurtuldu

Said Nursi'nin kayıp mezarı nedeniyle düşen uçağa binmekten kurtuldu

Bir kişi ise son anda binmekten vazgeçmişti. Bunun sebebi ise Said Nursi'nin kayıp mezarıydı

İbrahim Mert-RİSALEHABER

Eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin, vefat yıldönümünde anılıyor. Uzun yıllar siyasetin her kademesinde bulunan Sezgin 20 Kasım 1991 ve 25 Haziran 1993 tarihleri arasında İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. Bu vesileyle ilginç bir olayı tekrar hatırlatalım.

O tarihlerde meydana gelen bir olay çok ses getirmişti. Üzerinden 29 sene geçmesine rağmen hala aydınlatılamayan olay içinde Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in de bulunduğu uçağın düşmesiydi. 17 Ocak 1993'de düşen uçakta beş kişi daha ölmüştü. Bir kişi ise son anda binmekten vazgeçmişti. Bunun sebebi ise Said Nursi'nin kayıp mezarıydı.

Güneş Gazetesi yazarı Talat Atilla, 28 Aralık 2010 tarihli yazısında Said Nursi'nin kayıp mezarı ile ilgili verilen görev nedeniyle ölümden dönen emniyet genel müdürü Yılmaz Ergun ile konuşmuştu:

EŞREF BİTLİS'İN ÖLÜMÜYLE SAİD NURSİ'NİN KAYIP MEZARININ İLGİSİ NE?

Eşref Bitlis 17 Ocak 1993'de henüz çözümlenmemiş bir şekilde uçağının düşmesi sonucu öldü. Diyarbakır'a gitmek üzere Ankara'dan havalanan uçak, kalkıştan birkaç dakika sonra Yenimahalle PTT İşletme Binası önünde yere çakılarak infilak etti. Orgeneral Eşref Bitlis'in yanında Piyade Binbaşı Fahir Işık, Pilot Binbaşı Yaşar Erian, Pilot Yüzbaşı Tuğrul Sezginler, Başçavuş Emin Özer ve PTT Güvenlik Görevlisi Suha Talay'ın ölümüne yol açan kazadan sonra sabotaj iddiaları ortaya atıldı. Bu olayın üzerinden yaklaşık 18 yıl geçtikten sonra dönemin emniyet genel müdürü Yılmaz Ergun konuyla ilgili ilk kez konuştu.

SEZGİN, SAİD NURSİ'NİN KAYIP MEZARINI BULMAMI İSTEDİ

Ergun'a, 'Eşref paşanın uçağının düştüğü gün sizin de uçağa bineceğiniz ama son anda vazgeçtiğinize dair bir duyumum var. Bu doğru mu? Doğruysa neden?' diye sordum.

Yılmaz Ergun'un bu soruma verdiği cevap çok ilginçti. Ergun aynen şu sözleri söyledi, 'Evet, o uçakta ben de olacaktım ama dönemin İçişleri Bakanı İsmet Sezgin beni arayarak bir konuda görev verdi. Bana, 'Sen önce bu konuyu hallet' deyince uçağa binemedim.'

Türk bürokrasi tarihinin en deneyimli isimlerinden Ergun, 'İçişleri Bakanı İsmet Sezgin size hangi görevi verdi de, siz Bitlis'in uçağına binemediniz?' soruma şu yanıtı verdi, 'Said-i Nursi'nin kayıp mezarını bulmamı istedi.'

Risale-i Nur Külliyatı'nın yazarı ve Nur Cemaati'nin kurucusu Said-i Nursi, ölümünden sonra kabrinin bilinmeyen bir yere gömülmesini vasiyet etti. Nursi'nin bu konudaki gerekçesi; İlgiyi kendisine değil, eserlerine yöneltmekti.

esrefbitlis1.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.